Cristian Popescu Piedone a fost condamnat, joi, de Curtea de Apel Bucureşti, la patru ani de închisoare în dosarul Colectiv. Piedone s-a predat la Poliția din Bragadiru și a fost dus la Penitenciarul Rahova.

Fiul fostului primar, Vlad Popescu Piedone, deputat PSD, a transmis un mesaj emoționant pentru tatăl său care a ajuns după gratii în dosarul de la Colectiv.

Vlad Popescu Piedone: „ Piedone plătește pentru ceva ce nu a făcut”

Vlad Popescu Piedone susține că fostul primar a fost acuzat pe nedrept, deoarece tatăl acestuia este condamnat spune el, fară să fi făcut ceva greșit și nu este vinovat.

„Astăzi, justiția din România a arătat încă o dată că este strâmbă, nedreaptă și că judecă și condamnă în funcție de numele inculpatului. Piedone plătește pentru ceva ce nu a făcut, doar pentru că este PIEDONE! Încă un om pe care justiția îl condamnă pe nedrept!

Nu a fost suficientă pedeapsa de 7 ani, acești ultimi 7 ani în care zi de zi, noapte de noapte, tata a fost blamat, înjurat, hăituit… pentru ceva ce nu a făcut! Ați căutat un țap ispășitor… l-ați găsit? Sunteți mulțumiți?

Nu-i nimic! Mergem înainte mai puternici! Cu toate că astăzi am primit o lovitură, atât eu, cât și familia vom lupta pentru dreptate!

Tată, eu știu că ești nevinovat! Pentru mine ești un erou! Voi purta cu mândrie numele tău până te vei întoarce acasă! Voi avea grijă de mama, de Ana, de nepoții tăi, la fel cum o faci tu! Tu să fii puternic, așa cum știm că ești!

Tată, tu știi că oamenii te iubesc! Tu știi că ai făcut numai bine! Tu știi că indiferent de sentința de astăzi, Dumnezeu te iubește și te va aduce acasă curând!

Tată, te iubesc! Al tau fiu, Vlad Popescu PIEDONE!”, e mesajul postat de fiul lui Cristian Popescu Piedone.

Cristian Popescu Piedone, prima reacție

Cristian Popescu Piedone a avut și prima reacție față de sentința pe care a primit-o în cazul dosarului de la Colectiv. Acesta a menționat faptul că a fost condamnat la închisoare în dosarul Colectiv pe nedrept și a subliniat faptul că se va duce la închisoare cu onoare și cu capul plecat. Edilul a menționat faptul că va face dezvăluiri atunci când situația o va cere.

„La fel ca la început, cu multă demnitate. Este crucial. Pe pământ sunt farisei. Astăzi prin condamnarea mea, m-aş putea jertfi dacă aş putea învia victimele. Nu e cazul şi acum. Mă duc cu demnitate, onoare şi respect. Dacă justiţia a considerat asta, trăim pe pământ. Mai devreme sau mai târziu, vor ieşi la iveală toate lucrurile. Voi crede în continuare. Sunt vinovaţi, dar nu spun eu cine. Cristian Popescu Piedone cu 4 ani de condamnare, aş fi lăsat capul în jos. Nu, îl ţin şi mai sus. Familia, cea care îmi dă putere. Sunt cei care m-au judecat, mi-au spus că sunt criminal de serviciu. Era nevoie de un breaking news. Pentru dezvoltarea României am fost condamnat, dar România nu se va dezvolta aşa. Nu vreau să jignesc pe nimeni. Copiii mei dacă erau acolo, dacă acei părinţi cred că eu le-am omorât copiii aşa să-i ajute Dumnezeu…”, a spus Cristian Popescu Piedone. coral