News Flash:

Flash mob antidrog la Cluj

21 Iunie 2013
1476 Vizualizari | 0 Comentarii
Clujenii sunt invitati sa construiasca din lumanari aprinse, Drumului Tacerii, in memoria celor care au pierit din pricina consumului de droguri. Evenimentul va avea loc in data de 26 iunie, de Ziua Internationala de Lupta Antidrog, pe Bulevardul Eroilor, in spatele Monumentului Memorandistilor.

"Am conceput o campanie antidrog prin arta si debate tocmai pentru a atinge cat mai multe paliere de varsta si sociale, avand in vedere faptul ca in urma unei cercetari de piata am ajuns la concluzia ca clujenii nu ar sti unde sa apeleze in cazul in care ar avea nevoie fie de ajutor, fie de o banala informare privind consumul de substante. Mai mult, riscurile la care sunt expusi copiii clujeni sunt cu atat mai mari cu cat accesul lor la informatii prin intermediul internetului este adeseori greu de controlat pentru parinti. In aceste conditii, formele de exprimare prin arta sunt cele mai expresive pentru a construi constientizare, a atrage atentia si a furniza informatii care sa le fie utile clujenilor, dincolo de ineditul manifestarilor. Am invitat alaturi de noi Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog (CPECA) al Judetului Cluj si Trupa de teatru Create. Act.Enjoy care au raspuns foarte pozitiv si am realizat un parteneriat functional al carui beneficiu apartine clujenilor in primul rand", spune Lacrima Andreica, creatorul campaniei si PR in cadrul Fundatiei Crestine de Ajutorare.

Clujenii sunt invitati sa ia parte la realizarea Drumului Tacerii, initiat de CPECA Cluj, aducand o lumanare pe care s-o aprinda pentru toti cei ce au utiliuzat droguri.

"Conform Raportului National privind situatia drogurilor in Romania in anul 2012, realizat de Agentia Nationala Antidrog, numarul persoanelor admise la tratament ca urmare a consumului de substante psihoactive (tutun, alcool, droguri si SNPP - substante noi cu proprietati psihoactive) a fost de 3733, dintre care 1971 consumatori de droguri ilicite si SNPP. Fata de anul 2011, in anul 2012 a crescut alarmant numarul de infectii cu HIV. La grupa de varsta sub 25 de ani, numarul de infectii la consumatorii de droguri injectabile a crescut de la 3,7% in anul 2011 la 24,6% in anul 2012 (de peste 6 ori).Numarul de urgente medicale cauzate de consumul de substante psihoactive (inclusiv alcool) in 2012 a fost de 5373. Dintre acestea, peste doua treimi sunt datorate consumului de substante noi cu proprietati psihoactive (SNPP)", spune psihologul CPECA Cluj, Roxana Brici.

Programul manifestarilor din data de 26 iunie 2013

- Ora 10.00 - Bastion (Turnul Croitorilor) - Expozitie de papusi realizate de copii claselor a III-a de la Scoala Constantin Brancusi in cadrul primei etape a campaniei antidrog prin arta si debate "Nu consuma, nu esti reciclabil" a Fundatiei Crestine de Ajutorare, in cadrul Saptamanii Altfel

- Ora 13.00 - 19.00 - in spatele Monumentului Memorandistilor pe Bulevardul Eroilor - flash-mob (4 sesiuni)

- 19.30 - 20.30 - Monumentul Memorandistilor (B-dul Eroilor) si Piata Unirii - realizarea Drumul tacerii si prezentarea de catre actori a povestilor si experientelor unor fosti consumatori.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

lumanari aprinse drumului tacerii lupta antidrog cpeca
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1263 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020001 (s)