Incendiu violent în localitatea Floreşti, judeţul Cluj! Ultimul etaj al unui bloc de locuinţe a luat foc, iar 9 apartamente au fost distruse în totalitate de flăcări. Păgubiţii dau vina pe pompieri şi suţin că dacă prima autoscară sosită la faţa locului nu era defectă, pagubele ar fi fost mai mici. Bătăi de cap le-a dat pompierilor şi un hidrant din zonă, care nu a funcţionat cum trebuie. 

Alarma s-a dat în jurul orei 15:00, când locatarii au văzut flăcările uriaşe care ieşeau pe geamul unui apartament situat la etajul 4. La faţa locului a ajuns prima dată o autoscară, pentru ca pompieri să poată interveni cât mai rapid, direct de la nivelul apartamentului care ardea. Deşi era nouă, autospeciala nu a funcţionat.

Martor: Nu se poate, bă! Uite! Omul e civil şi s-a urcat pe autoscara de pompieri, că nu ştiu să o folosească.

Localnic: Eram acasă, a băut poliţia la uşă, stăteam în pat, nu avem nicio idee despre asta, a bătut şi a zis că e foc la două apartamente în dreapta mea. Am ieşit rapid, am luat fata, am luat pisica. Acum, după o oră, pompierii nu fac absolut nimic. O să se dea în judecată deja, nu ai cum aşa ceva. Asta e incompetenţa pompierilor.

9 apartamente distruse total de incendiu

Paul Olar, purtător de cuvânt ISU Cluj: A fost o problemă tehnică cu autoscara de la Detaşamentul 2 de Pompieri care între timp s-a remediat. Chiar şi aşa, după intervenţie, autoscara o să fie supusă unei revizii tehnice.

De la un alt detaşament s-a trimis o a doua autoscară, dar până când aceasta a ajuns la faţa locului, pompierii nu au putut interveni eficient pentru că hidrantul de pe stradă nu funcţiona bine, iar apa care venea din autospeciale nu avea suficientă presiune pentru a ajunge până la ultimul etaj.

Martor: Au dat cu furtunul, s-a terminat apa, până s-au racordat nu a mai mers, a venit altă autoscară. Nu ştiu ce fac.

Nouă apartamente au fost distruse de flăcări, în timp ce altele au fost afectate de jeturile puternice de apă. Din păcate, o parte dintre locatari nu aveau locuinţele asigurate.

Proprietar: Când am ajuns acasă ardea un colţişor la scara a treia şi în jumătate de oră s-a extins pe toată suprafaţa blocului şi ce fac acum au făcut de atunci. Unul nu are apă, celălalt nu s-a descurcat să-şi deschidă scara, celalălat nu s-a descurcat cu nu ştiu ce.

130 de persoane au fost evacuate din întreg blocul, iar cei care nu mai au unde locui, au fost duşi într-un adăpost al primăriei. Încă nu s-a stabilit din ce cauză a izbucnit incendiul, dar se presupune că a fost vorba despre un scurtcircuit. coral