Florin Busuioc, în vârstă de 60 de ani, prezintă de două decenii Meteo la PRO TV. Prezentatorul este una dintre figurile emblematice ale postului de televiziune alături de Neti Sandu sau Andreea Esca. Busu este la bază actor și în urmă cu 4 ani a trecut printr-o mare cumpănă.

Florin Busuioc, despre retragerea de pe scenă și televiziune

În toamna anului 2018, prezentatorul de la PRO TV a făcut infarct în timpul unui spectacol la Craiova. După primul atac de cord, peste care a trecut, au mai urmat alte două pentru Florin Busuioc. El își dorește să reziste cât mai mult pe micul ecran și pe scenă. Busu spune că se simte în putere și nu are de gând să renunțe prea curând la meseria pe care o face cu atât de mult drag.

„Suntem de mult pe Pro TV, eu n-am probleme cu pututul! Nu mi s-a luat niciodată, pentru că îmi place ce fac, este cea mai mare binecuvântare să faci ceva și să îți placă ce faci, să ai o meserie pe care să o iubești și cred că o să stau până la sfârșit, al meu!

(N.r.- Sfârșitul va fi) ori în direct, ori pe scenă, deși de ce să le fac eu oamenilor această chestie, adică ce vină au oamenii încât să vadă o moarte în direct, dă-o încolo, nu e frumos!

Dar, metaforic vorbind, mi s-ar părea normal să sfârșesc ori pe scenă, ori pe podiumul de la «Vreme».N-am avut niciodată sentimentul că sunt o figură emblematică, că sunt ăla pe care nu îl poți da deoparte. Eu pot fi dat deoparte, fără niciun fel de problemă, numai că sunt prea bun în ce fac!” , a declarat Florin Busuioc pentru CANCAN.

Florin Busuioc Jr. are o relație tensionată cu tatăl său

De câțiva ani, Florin Busuioc și fiul lui își adresează replici extrem de dure în spațiul public. Conflictul dintre cei doi a izbucnit după ce faimosul prezentator de la Pro Tv și-a părăsit familia pe când fiul acestuia era mic și și-a refăcut viața lângă o altă femeie. 

Florin Busuioc Jr. nu și-a iertat tatăl și a suferit enorm în adolescență. Din mărturisirile celebrului prezentator, acesta nu a ținut legătura cu familia o perioadă lungă de timp, dar a încercat ulterior să vorbească cu fiul său. 

„M-a afectat foarte tare absența lui din viața mea, probabil de aici și firea mea vulcanică, probabil de aici și rebeliunea asta a mea. (…)

Astăzi, sincer să fiu, mi-am luat gândul de a mai încerca să fac ceva în legătură cu el. Ține doar de el! Am 30 de ani, nu sunt preșul nimănui, îmi pare rău că un om inteligent ca el acționează astfel. Nu mai avem nici un fel de relație. El este vedeta, eu sunt rapperul, fiecare cu drumul și viața lui! (…) Sunt o persoană înțelegătoare și iertătoare, nu mă blochez în trecut, ce a fost, a fost, ce va fi, vedem noi”, a declarat Florin Busuioc Jr. coral