Florin Cîţu a anunţat că se ia în calcul plafonarea preţului la gaze, precizând că au fost discuţii pe această temă în şedinţa de guvern de miercuri, 15 septembrie.

Florin Cîţu a declarat după şedinţa de guvern că se discută mai multe variante pentru rezolvarea problemei privind preţurile  mari la gaze şi energie electrică.

Persoanele fizice şi IMM-urile nu vor plăti factura întreagă la energie şi gaz, a anunţat, miercuri, premierul Florin Cîţu, după şedinţa de guvern.

„Am avut discutii despre plafonarea pretului la gaze. Sunt mai multe variante la care ne gandim. Cautam cele mai bune solutii pentru aceasta perioada in care preturile la energie si gaze au crescut. Avem deja solutii pentru compensare. IMM-urile si persoanele fizice nu vor plati toata factura la iarna.

Referitor la plafonarea preţului la gaze, este important sa nu distorsionam foarte mult piata. Vreau sa luam aceasta masura astfel incant sa fie cat mai putin invaziva pe piata. În Uniunea Europeană sunt mai multe ţări în care se plafonează preţurile. România nu poate să stea să se uite”, a declarat premierul după şedinţa de guvern

coral