Remus Lăpușan, candidatul PRO România la funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj, anunță ca partidul PRO România susține candidatura lui Florin Ioan Mureșan la Primăria Baciu, după ce acesta din urmă a câștigat prin decizie definitivă la Curtea de Apel dreptul de a candida la alegerile locale din septembrie.

„Domnul Florin Ioan Baciu a fost unul dintre cei mai harnici primari din județ, a demarat o serie de proiecte importante pentru comuna Baciu în perioada cât a fost primar și îi susținem candidatura de la aceste alegeri pentru că avem încredere că va finaliza cu succes proiectele începute, dar și că va veni și cu alte inițiative menite să dezvolte comuna și implicit întreaga Zonă Metropolitană”, subliniază Remus Lăpușan.

Candidatul Florin Ioan Baciu declară pe grupul de Facebook „Locuiesc în Baciu”:

„Sunt greu de ucis pentru că dreptatea, demnitatea, seriozitatea și responsabilitatea sunt de partea mea. De partea acestor râme e legea strâmbă și practicile abuzive și nedrepte ale unor instituții de represiune politică. Sunt greu de ucis pentru că nu am furat cât am fost primar. Nu am înșelat! Nu am favorizat, cu contracte, alocări de sume, angajări, autorizații etc. familia mea, prieteni sau alte interese. Nu am luat și nu am folosit în interes propriu nici măcar un creion sau o coală de hârtie din Primărie. Pentru ce am fost îndepărtat? Pentru că am considerat că e înțelept pentru mine să îmi păstrez acreditările pe care le aveam, între 2012 și 2013. Ca să îmi păstrez atestatele de specializare, legea mă obliga să demonstrez că profesez meseria în acei ani. Aceasta fost greșeala mea. Că în anii 2012-2013, în timpul liber, am muncit. E meseria mea și îmi este dragă! Când am realizat că practicarea meseriei mele îmi poate face necazuri, m-am oprit. Însă era prea târziu. Râmele politice m-au denunțat că e incompatibil să fii și primar și să muncești. Voi continua să mă lupt pentru dreptatea mea și pentru dreptul de a munci în meseria ta, chiar și dacă ești ales într-o funcție publică. Cu atît mai mult dacă nu prejudiciezi și nu afectezi interesele și bugetul instituției publice pe care o conduci. Ci, dimpotrivă, îi aduci venituri prin taxele și impozitele pe care firma le plătește în urma lucrărilor în mediul privat pe care le face. Asta am făcut, și nu mi-e rușine deloc că unii au considerat că pentru asta trebuie să fiu pedepsit cu îndepărtarea din funcția de primar în care dumneavostră m-ați ales. De aceea continui să mă lupt. Pentru că abuzul și nedreptatea trebuie stârpite din țara noastră. Pe care nu o putem lăsa pe mâna râmelor neo-marxiste. Sunt greu de ucis, fiindcă am conștiința împăcată și știu ce responsabilități am față de concetățenii mei și comuna noastră. Și mai ales pentru că nu mi-e teamă de confruntarea cu adversarii mei, cărora știu prea bine ce le poate capul și câte mere pădurețe au în straițele lor de „interimari” – Inginer diplomat Ioan Florin Mureșan.”

coral