Florin Piersic este unul dintre cei mai cunoscuți actori ai vremurilor noastre. Cu mândrie reprezintă Generația de Aur și se bucură în continuare de mare succes. A ajuns la venerabila vârstă de 85 de ani și încă are mare putere de muncă și dorință. Deși mulți ar crede că are o pensie foarte mare, se pare că adevărul este cu totul altul.

Florin Piersic, pensie rușinos de mică
Florin Piersic este unul dintre marii actori ai țării noastre, care a ajuns la venerabila vârstă de 85 de ani. Maestrul din Generația de Aur se laudă cu o mulțime de realizări până la această vârstă și poate spune că a realizat lucruri demne de laudă.

Toată lumea se gândește că persoanele publice au o pensie mare după ce ajung la vârsta potrivită, dar se pare că nu e așa. De cele mai multe ori, actorii nu se pot lăuda cu venituri mari din partea statului după o viață pe scenă. S-a aflat și ce pensie primește marele actor Florin Piersic.

Din nefericire, statul român nu a știut niciodată să-și prețuiască oamenii care au făcut ceva pentru ceilalți și care lasă în urma lor istorie. După aproape 70 de ani petrecuți pe scenă, Florin Piersic încasează o pensie de doar 2000 de lei. Chiar dacă unii poate se gândeau că este vorba de mai mulți bani, se pare că aceasta este realitatea.

În plus, actorul mai primește și o indemnizație lunară de merit de la Uniunea Teatrală din România, în valoare de de 2700 de lei. De când a revenit pe scenă, actorul mai are venituri din spectacole, evenimente, dar înainte avea doar două surse de venit.

Florin Piersic, 1220 de spectacole: „Vreau să mai trăiesc”
Florin Piersic a revenit pe scenă de când s-a dat din nou startul la spectacole la noi în țară. Marele maestru a ajuns la venerabila vârstă de 85 de ani și este foarte dornic de muncă, deși mulți oameni la vârsta lui își trăiesc bătrânețea în liniște.

Florin Piersic a marcat pe scena cinematografului din Cluj-Napoca, orașul lui natal, spectacolul cu numărul 1220. Actorul a mărturisit că publicul este cel care îl ține puternic și că fără oamenii care îl iubesc nu ar însemna nimic. Maestrul spune că vrea să trăiască mult și nu vrea să se îmbolnăvească, pentru că mai are multe de arătat pe scena românească și nu vrea să își părăsească publicul de pe acum.

“Publicul este partenerul meu cel mai prețios, fără el n-aș fi nimic. Eu nu vreau să mă îmbolnăvesc niciodată. Vreau să mai trăiesc!”, a mărturisit actorul.

coral