Florin Piersic și Draga Olteanu, prieteni de suflet, au bucurat inimile a milioane de români pe scenă, în filme, dar mai ales în celebrele programe de Revelion din perioada lui Ceușescu. Marele actor Florin Piersic plânge acum plecarea pe lumea cealaltă a actriței care l-a mângâiat de-a lungul vieții cu nume ca ”Prințul meu” sau „Mândrul meu”.

Florin Piersic a lansat un mesaj cutremurător cu ocazia morții prietenei sale, Draga Olteanu Matei. Cei doi au fost colegi de scenă, filme și emisiuni de Revelion. Draga Olteanu Matei l-a alintat pe Florin Piersic toată viața cu nume ca ”Prințul meu și Mândrul meu”.

Florin Piersic este sigur că marea actriță și-a întâlnit pe lumea cealaltă sufletele dragi, pe soțul ei, Ion Matei, dar și pe colegul Amza Pellea.

„Draga mea, Dragă și iar Dragă, ne-ai părăsit! Chirița mea și a poporului ăstuia trist astăzi de plecarea ta, parteneră de scenă și actriță minunată, eu, mândrul tău – cum m-ai botezat- îți voi duce lipsa, la fel ca și fratelui tău de o viață, Amza Pellea, pe care sper că astăzi l-ai întâlnit împreună cu iubitul tău soț, doctorul Matei. Și du-le dorul meu lui Moraru și Dinică. Te iubesc, scumpa mea! Florin Piersic”, a scris marele actor pe Facebook.

CITEȘTE ȘI:

 

A murit Draga Olteanu Matei. Actrița avea 87 de ani

Draga Olteanu Matei a jucat în 90 de filme, peste 50 piese de teatru și 100 roluri de televiziune.
Actrița a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” în anul 1956, iar în luna septembrie a aceluiași an a debutat în „Ziariștii”, piesă de Alexandru Mirodan, notează Mediafax.

În ce piese a mai jucat Draga Olteanu Matei

De asemenea, de-a lungul carierei sale a jucat în diferite piese de teatru cum ar fi: „Coana Chirița” după Alecsandri. Draga Olteanu Matei a scris și un scenariu de film în două serii, Coana Chirița – 1986 și Chirița la Iași 1987. A mai jucat în „Gaițele” de Kiritescu (1977), „Căruța cu paie” de Mircea Ștefanescu, „Hagi Tudose” de Barbu Ștefănescu Delavrancea, „Domnișoara Nastasia” de G.M. Zamfirescu, precum și în „Pisica în noaptea de Anul Nou” de D.R. Popescu.

În plus, pe scena Teatrului Național, DFraga Olteanu Matei, a mai jucat în „Azilul de noapte” de Maxim Gorki și în piesa „Crima pentru pământ”, care este o dramatizare după romanul cu același nume al scriitorului Dinu Săraru.

Draga Olteanu Matei, Veta lui Nea Mărin

În televiziune, Draga Olteanu Matei, a făcut un celebru cuplu cu regretatul Amza Pellea jucând-o pe Veta, soția lui Nea Marin, în numeroase show-uri TV, dar și în filmul artistic „Nea Marin miliardar”.

După pensionarea sa din Teatrul Național (2007), Draga Olteanu Matei s-a retras la Piatra Neamț. Acolo a dat naștere companiei teatrale numită Teatrul Vostru. coral