Marele actor clujean, Florin Piersic, a ajuns la vârsta 86 de ani, încă joacă în spectacole, atât la noi, cât şi în străinătate, dar a vorbit despre momentul în care va părăsi această lume.

Artistul a fost întrebat la podcastul lui Mihai Morar dacă se teme de clipa în care se va stinge, iar răspunsul a fost mai mult decât direct: „Eu vreau să mai trăiesc puţin! Niciodată nu am spus cum spun alții… Mie îmi e frică de moarte! Nu pot să-ți explic de ce", a precizat Florin Piersic.

Florin Piersic a dezvăluit că a fost martor al mai multor tragedii în viaţa sa.

„Am văzut-o de mic, dar poate că atunci… Știi ce mă îngrijorează? Faptul că mulți, aproape toți cei pe care i-am avut foarte aproape de sufletul meu, de mintea mea, nu mai sunt. Mi-au fost foarte dragi. 

Eu toată copilăria mea am trăit-o la Cluj. Acolo eram cei care eram aleși să facem parte din elevii liceului la care eu am învățat. Din ei nu mai e aproape niciunul. Din colegii mei, din promoția noastră, care era după promoția lui Amza Pellea, Victor Rebengiuc și alți mulți actori din generația de aur nu mai e nimeni. 

Noi eram 22 și mai suntem trei. Nu mai e decât Liviu Crăciun, este Gheorghe Popovici-Poenaru, care e plecat la Montreal, unde e profesor la o facultate de actorie și al treilea sunt eu. Ar mai fi o singură persoană, care e suferindă, Ioana Bulcă", a spus Florin Piersic, citat de Antena 3.

Florin Piersic, mesaj emoționant în Ajunul Crăciunului: „Inima mea vă aparține aproape întreagă”

Îndrăgitul artist nu a ezitat să-și exprime sentimentele față de public nici în Ajunul Crăciunului. Florin Piersic a publicat un mesaj emoționant pe pagina sa de Facebook.

„Dragii mei, tot ce vă doresc în Ajunul Crăciunului este să aveți sărbători pline de iubire. Inima mea vă aparține aproape întreagă. Eu iubesc Oamenii! N-am spus că îmi iubesc publicul. Pentru că această stare o are orice artist, publicul fiind oglinda lui. Dar astăzi nu vă vorbesc ca un actor, ci ca un om. Un om care vă aparține, care nu v-a părăsit și nu vă va părăsi niciodată și care nu dorește nimic decât ca oamenilor care trăiesc în această țară numită România să le apară în ochi speranța.”, a scris Florin Piersic pe pagina sa de Facebook.

coral