Marele actor Florin Piersic împlineşte duminică frumoasa vârstă de 83 de ani.

El şi-a sărbătorit ziua de naştere aşa cum obişnuieşte de ani buni, în mijlocul celor care îl iubesc. Florin Piersic a fost întâmpinat sâmbătă seară de fani în cinematograful care îi poartă numele. Acolo a fost organizat un spectacol în cinstea sa.

Florin Piersic a fost primit cu mare căldură de aproape 1000 de persoane, care s-au adunat pentru a-i ura “La mulţi ani!”.

Reporter: Cum vă simțiți?
Florin Piersic: Ca de 22 de ani. Extraordinar. Îmi pare rău de un singur lucru, că n-am 38 și am 83. Nu sunt emoționat, mă gândesc doar cum am să urc scările.”

Spectacolul a început cu un documentar biografic. La eveniment a participat şi primarul orașului.

Emil Boc, primar Cluj-Napoca: “Puteați să fiți oriunde la Hollywood, dar sunteți al nostru, al românilor și ne onorează. Iar o frază care mi-a rămas în minte a fost cea a maestrului Radu Beligan: “Este cel mai frumos cadou pe care l-a dăruit Dumnezeu poporului român”.

După spectacol, Florin Piersic a dat startul petrecerii. Apoi și-a amuzat oaspeții cu povești savuroase.

Florin Piersic: “Din întâmplare ţărane, am luat o unguroaică că n-am ştiut că vorbea româna aşa bine. Că de vedeam că stâlceşte româna îi ziceam du-te acolo cu Cioloș, că e de acolo de la ea Cioloș, din Sălaj. Dar el e căsătorit cu o franţuzoaică, bună de nu e adevărat. Şi nevasta lui Iohannis, Carmen. Ai văzut-o în minijup? Abia aştept să o văd, mă doare capul numai când mă uit.”

Spectator: ”Îi dorim bucurie lui și familiei. E un actor de mare clasă. Eu sunt venit special din Baia Mare.”

Spectatoare: “Un om minunat ca întotdeauna, tot tânăr este. La mulți ani, sănătate și să îl vedem cu bine și în următorii ani!”

Florin Piersic s-a născut în 1936, iar de-a lungul carierei a jucat în zeci de filme și piese de teatru. În 2016 a fost decorat cu Ordinul Steaua României în grad de ofițer. coral