Curtea de Apel din Alba Iulia și-a suspendat miercuri activitatea până la sfârșitul săptămânii, după ce la nivelul instituției a fost descoperit un focar de coronavirus.

Testele realizate de specialiștii de la Direcția de Sănătate Publică Alba au arătat că cinci judecători sunt infectați, iar pentru alte două persoane testele sunt incerte și trebuie repetate.

Ancheta epidemiologică a pornit după ce luni o grefieră a fost depistată cu COVID-19.

”Marți, 30.06.2020, întreg personalul Curții de Apel Alba Iulia aflat în activitate, respectiv 123 de persoane au fost testate pentru COVID-19 prin metoda ”pooling”. Rezultatele testării comunicate astăzi de reprezentanții D.S.P. Alba evidențiază că marea majoritate a personalului nu s-a infectat cu noul coronavirus, în timp ce pentru 5 colegi testele au fost pozitive iar în alte două cazuri incerte. Pentru personalul din cadrul compartimentelor publice (registratură, arhivă, biroul de informare și relații publice) rezultatele testelor de ieri au fost negative. Pentru siguranța colegilor și a publicului nostru, personalul instanței va fi retestat la sfârșitul săptămânii”, au transmis reprezentanții instituției.

La scurt timp, purtătorul de cuvânt al Curții de Apel, Cosmin Muntean, a revenit cu precizarea că instituția va fi închisă în următoarele două zile, spațiile urmând a fi dezinfectate.

Dosarele care trebuiau judecate în aceste zile au fost reprogramate.

Curtea de Apel din Alba Iulia funcționează la etajul doi al unei clădiri istorice din centrul municipiului. La etajul I este sediul prefecturii, iar la parter cel al Consiliului Județean.

coral