Marius Budăi a declarat că liberalii au făcut un experiment cu ajutorul lui Ilie Bolojan, cel care a anunţat că dă afară jumătate din angajaţii CJ Bihor. Fostul ministru al Muncii în guvernul PSD atrage atenţia că PNL intenţionează să concendieze în masă după alegerile parlamentare din 6 decembrie.

„În ultimele zile, s-a vorbit în mass media, cu lux de amănunte, despre declaraţiile lui Ilie Bolojan, din noua sa funcţie de Preşedinte al Consiliului Judeţean Oradea. Ajuns în instituţie, Bolojan, un om cu state vechi în administraţie, s-a arătat surprins de dimensiunea aparatului administrativ.

Acesta nu a pierdut timpul în a pune un verdict greu pentru jumătate din oamenii aflaţi în subordinea sa, punctând că 50% din posturile judeţene ar fi fost inutile. Două lucruri sunt interesante în acest model de operare. Ambele fac apel la felul în care liberalii vor acţiona dacă vor prelua guvernarea după parlamentarele de anul acesta”, a declarat fostul ministru al Muncii Marius Budăi, potrivit money.

Ilie Bolojan, noul președinte al CJ Bihor, a anunțat o reorganizare totală a instituţiei, care ca culmina de la 1 decembrie cu concedierea a 86 de angajaţi, urmând să mai lucreze 88.

Bolojan spune că cei care vor fi dați afară efectiv nu aveau „obiectul muncii", dar primeau lefuri mari, fondurile de salarizare cumulând 270.000 euro lunar, ba şi bonusuri de până la 50% pentru participarea în număr mare la proiecte europene cu mize mici.

coral