Mihai Seplecan, fostul președinte al Consiliului Județean Cluj, a fost condamnat definitiv, de către magistrații Curții de Apel Cluj, la pedeapsa închisorii, cu suspendare, în celebrul dosar al diplomei de licență false, pentru care a fost trimis în judecată sub acuzația de uz de fals. Hotărțrea CA Cluj confimă practic sentința de pe fond, judecătorii clujeni respingând apelul declarat de către Seplecan.

Interesant este faptul că, cu privire la latura civilă, CA Cluj a dispus disjungerea dosarului. 

Mihai Seplecan a fost acuzat că a folosit o diplomă de facultate falsificată, pentru a se putea angaja în diverse posturi publice unde avea nevoie de studii superioare. Pe tot parcursul procesului, acesta a declarat că nu cunoștea faptul că diploma sa ar fi falsă.

„.În baza art. 421 pct. 1 lit. b C. pr. pen., respinge ca nefondat apelul declarat de inculpatul SM împotriva sentin?ei penale nr. 1023/11.03.2019 a Judecătoriei Cluj Napoca. Obligă inculpatul-apelant la plata sumei de 400 lei, cheltuieli judiciare în favoarea statului. II.În baza art. 421 pct. 2 lit. b C. pr. pen. admite apelul declarat de partea civilă SC SSHH SA împotriva sentinței penale nr. 1023/11.03.2019 a Judecătoriei Cluj-Napoca, pe care o desființează numai cu privire la omisiunea instanței de a se pronunța asupra acțiunii civile exercitate de SC SSH Hidroserv SA, și judecând: Disjunge acțiunea civilă exercitată de SC SSH Hidroserv SA., prin reprezentant legal CITR FB SPRL, în dosar penal nr. 23805/211/2016 și trimite cauza spre rejudecare instan?ei de fond, respectiv Judecătoria Cluj-Napoca, în vederea soluționării acesteia. Cheltuielile în apelul părții civile rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunțată în ședința publică din data de 18 octombrie 2019”, se arată în încheierea judecătorilor clujeni.

Contactat telefonic, Mihai Seplecan s-a rezumat la a declara că așteaptă motivarea soluției, pentru a stabili o viitoare strategie.

coral