Super job obținut de fosta purtătoare de cuvânt a lui Klaus Iohannis! Mădălina Dobrovolschi s-a angajat într-o companie de stat, unde deocamdată ”ajută compania să șlefuiască procesul de comunicare”.

Super job obținut de fosta purtătoare de cuvânt a lui Klaus Iohannis! Mădălina Dobrovolschi este consultantul managerului Electrica, Corina Popescu.

Ea se ocupă de conturarea unui proiect al viitoarei fundații a Electrica, care va avea activități de filantropie corporativă.

Super job obținut de Mădălina Dobrovolschi! Va crea o fundație

Corina Popescu, CEO-ul companiei de stat Electrica, a luat-o drept consultant pe Mădălina Dobrovolschi, fost jurnalist și fost purtător de cuvânt al președintelui Klaus Iohannis. Compania are în plan crearea unei fundații a Electrica pentru a finanța proiecte de responsabilitate socială corporativă, proiect de a cărui dezvoltare se ocupă Dobrovolschi.

Informația a fost confirmată de către Mădălina Dobrovolschi, care a precizat că deține funcția de senior consultant al managerului Corina Popescu, funcție pe care a ocupat-o prin concurs în urmă cu aproape două luni, scrie economedia.

Statul român, prin Ministerul Energiei, e cel mai mare acționar al Electrica SA, cu 48,7% din acțiuni, restul fiind deținute de investitori privați, potrivit BVB.

”Ajut compania să șlefuiască procesul de comunicare”

”Pe mine mă pasionează de foarte mulți ani, îmi doream foarte mult să îmi completez sufletește cariera cu o chestiune din asta. Aveam demult în plan o serie de acțiuni filantropice și dorința mea s-a intersectat cu planurile Corinei Popescu de la Electrica.

E visul ei de mulți ani să facă o fundație la Electrica. Din păcate, lucrurile stagnau acolo, nu se mișcase nimic de vreo 4 ani. Așa că a contactat pe cineva din piață – care am fost eu – să se ocupe de treaba asta.

Sunt acolo de două luni. Am trecut printr-un concurs, ca orice angajat al companiei. Sunt senior consultant al managerului, sunt consultantul Corinei Popescu în zona de comunicare și zona asta de CSR – corporate social responsibility.

Derulez activități de comunicare în zona de CSR. Practic ajut compania să șlefuiască procesul de comunicare. Toate recomandările mele au venit în zona de CSR”, a declarat Mădălina Dobrovolschi, conform sursei citate.

”Nu există fundația, e doar un proiect pe care îl construiesc din interior”

Dobrovolschi se ocupă practic de conturarea unui proiect al viitoarei fundații a Electrica, care va avea activități de filantropie corporativă, principalii piloni care sunt luați în calcul fiind educație, mediu, societate, sărăcie energetică, învățământ dual sau alte zone care țin de profilul companiei.

”De două luni am conceput un proiect de statut al fundației și este în dezbatere. La nivel de consiliu de administrație au aprobat conceptul fundației, ideea că își dorește compania să facă o fundație.

Dar deocamdată nu este un acord final, pentru că nu este gata nici statutul. Deocamdată nu există fundația, e doar un proiect pe care îl construiesc din interior”, a mai spus Dobrovolschi.

În ceea ce privește salariul încasat de la Electrica, Mădălina Dobrovolschi a precizat că acesta este ”conform grilei de salarizare”, care nu este publică.

Mădălina Dobrovolschi ar putea fi numită șefa acestei fundații. Dobrovolschi a declarat că momentan ”nu am putea spune cine ar fi președinte, pentru că fundația nu există”, arată sursa citată.

Fundația Electrica nu are deocamdată un buget. ”Statutul fundațiilor presupune că oricine poate să contribuie prin donații și sponsorizări.

Din companie nu pot aduce direct, poate fi vorba de 20% din impozitul pe profit, cum face orice companie când acordă sponsorizări unei fundații”, a mai declarat Dobrovolschi.

Jurnalist cu experiență

Mădălina Dobrovolschi a anunțat, în octombrie 2020, că pleacă de la Realitatea PLUS, unde modera emisiunea ”Legile Puterii”, difuzată în prime time.

”Postul a decis o schimbare de politică editorială”, a precizat Dobrovolschi în mesaj. Ea avea printre cele mai mari audiențe ale postului.

Dobrovolschi a debutat la Realitatea PLUS în luna martie 2020, după ce a demisionat din funcţia de purtător de cuvânt al preşedintelui Klaus Iohannis.

Ea ocupa această funcţie din august 2016. La acea dată, şeful statului nu mai avea purtător de cuvânt din aprilie 2015, când Tatiana Niculescu-Bran şi-a anunţat retragerea din această funcţie.

Mădălina Dobrovolschi a mai fost jurnalist la TVR, B1 TV și Antena 3.

În campania pentru alegerile prezidențiale din 2014, ea a moderat, la postul B1 TV, dezbaterea dintre Klaus Iohannis şi Victor Ponta. coral