O seara trista pentru muzica din Romania. Compozitorul si cantaretul Mihai Constantinescu a incetat din viata, marti seara, la Spitalul Floreasca, dupa cinci luni dramatice in care medicii au depus eforturi supraomenesti pentru a-l salva.

Pastrand in suflete o ultima farama de speranta, Simona Secrier si Mihaela Constantinescu au sosit la Spitalul Floreasca si au izbucnit in lacrimi, chiar la usa salonului unde se afla internat Mihai Constantinescu. Au fost impreuna, in momente dramatice, s-au rugat si i-au fost alaturi artistului aflat pe patul de spital in ultimele clipe ale vietii sale.

Au facut tot posibilul pentru a-i alina suferinta

Privirile lor s-au indreptat, rugatoare, catre Dumnezeu si catre medicii care l-au supravegheat, atatea luni de zile, pe artist. Simona Secrier, sotia lui Mihai Constantinescu, a facut tot posibilul, de-a lungul acestei perioade, pentru a-i alina suferinta sotului sau, incercand sa-i fie tot timpul alaturi si rugandu-se, zi de zi, pentru insanatosirea sa. Din nefericire, spre disperarea Simonei si a Mihaelei, seara de marti a fost una a lacrimilor si a sperantelor distruse.

La randul sau, fosta sotie a lui Mihai Constantinescu a declarat, de fiecare data cand a gasit puterea de a vorbi despre starea de sanatate a artistului, ca era nevoie de credinta si de speranta pentru ca Mihai Constantinescu sa isi revina. Totusi, organismul acestuia nu a mai rezistat, dupa atatea luni de chin, iar Simona Secrier si Mihaela Constantinescu, alaturi de toti cei care l-au cunoscut si ascultat pe indragitul artist, cunosc durerea incomensurabila a unei pierderi ireparabile. Mihaela Constantinescu a facut un apel emotionant, cu mai mult timp in urma, indemanand la rugaciune si transmitand ca artistul avea nevoie de toate gandurile bune ale celor care i-au fost prieteni.

”Dragii mei prieteni… Mihai are nevoie de iubirea voastra manifestata prin ganduri bune si rugaciuni. Va rog din toata inima… rugati-va pentru el. Va multumesc! Sa fiti binecuvantati”, a scris Mihaela Constantinescu.

Mihai Constantinescu a murit la ora 19.00, la Spitalul Floreasca

Decesul indragitului cantaret Mihai Constantinescu a fost confirmat, in exclusivitate pentru CANCAN.RO, de purtatorul de cuvant al Spitalului Floreasca, Bogdan Oprita. Moartea a survenit la ora 19.00, in urma unui stop cardio-respirator.

Artistul a fost operat, de doua ori, la inima

Problemele de sanatate ale cantaretului Mihai Constantinescu nu au fost un secret pentru admiratorii sai. In 2017, el a fost supus celei de-a doua interventii chirurgicale pe cord.

“Cand te gandesti ca in viata ta trebuie sa fie lumina, gasesti forta si putere! Eu atat mi-am spus, prima saptamana vreau s-o uit din viata mea, sigur ca suferi putin! Acum ma simt extraordinar si nu imi vine sa cred ca eu am trecut din nou printr-o chestie de genul asta!”, a declarat celebrul artist in cadrul emisiunii moderate de Teo Trandafir in 2018.

In urma cu 11 ani, Mihai Constantinescu a trecut si printr-o interventie de inlocuire a valvelor naturale ale inimii sale, cu unele artificiale, biologice. O disfunctie care a aparut in 2017 la nivelul valvei mitrale l-a adus pe cantaret pe masa de operatie, acolo unde a petrecut nu mai putin de sase ore. coral