News Flash:

Fostul șef de la Înmatriculări Maramureș scapă de arest. Judecătorii clujeni i-au admis contestația

6 August 2021
652 Vizualizari | 0 Comentarii
Viorel Andrei Donciu

Donciu Viorel-Andrei, fostul șef al SPCRPCIV Maramureș, scapă din arestul preventiv, după ce magistrații Curții de Apel Cluj i-au admis acestuia contestația formulată împotriva încheierii Tribunalului Cluj. Judecătorii clujeni au dispus înlocuirea măsurii cu cea a arestului la domiciliu, acesta urmând să îndeplinească mai multe obligații, printre care cea de a nu comunica cu celelalte părți și martori din dosar. 

Polițistul a fost acuzat de comiterea infracțiunilor de luare de mită în formă continuată, trei acte materiale, cumpărare de influență și acces ilegal la un sistem informatic, fiind trimis în judecată în stare de arest preventiv.

”La data de 04 februarie 2021, inculpatul Donciu Viorel-Andrei, în calitate șef al SPCRPCIV Maramureș, ar fi cumpărat influența unui consilier de la Consiliul Județean Maramureș, pe care acesta din urmă pretindea că o are pe lângă anumite persoane, astfel încât inculpatul Donciu Viorel-Andrei să fie desemnat în continuare în aceeași funcție. Numirea în calitate de șef al SPCRPCIV Maramureș expira în data de 15 februarie 2021. În schimbul menținerii sale în funcție, inculpatul Donciu Viorel-Andrei l-ar fi sprijinit pe consilier la înmatricularea unor vehicule deținute de acesta sau de alte persoane, la programarea anumitor candidați la examenul pentru obținerea permisului de conducere, precum și cu îndeplinirea oricăror alte atribuții de serviciu pe care ofițerul de poliție le are potrivit funcției, în interesul personal al consilierului sau în interesul altor persoane.
La data de 01 februarie 2021, la instigarea aceluiași consilier, inculpatul Donciu Viorel-Andrei ar fi accesat fără drept baza de date a MAI - Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date, în interesul personal al instigatorului, pentru a verifica un anumit autoturism ce figura în proprietatea unei societăți comerciale.
În contexte diferite, în zilele de 9 februarie, 10 februarie și 25 februarie 2021, în calitate de șef al SPCRPCIV Maramureș, inculpatul Donciu Viorel-Andrei ar fi primit diferite sume de bani cu titlu de mită pentru reprogramarea unei persoane la examenul pentru obținerea permisului de conducere auto ori pentru înmatricularea unor vehicule”, arătau anchetatorii la momentul reținerii acestuia.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

arest spaga
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1179 (s) | 22 queries | Mysql time :0.028532 (s)