Adriean Videanu, fost ministru al Economiei, a fost achitat în primă instanţă de magistrații Înaltei Curți în dosarul Romgaz Interagro, trimis în judecată acum cinci ani de DIICOT.

Fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu ar fi fost achitat de judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul în care este acuzat de procurorii DIICOT de constituire a unui grup infracțional, de delapidare în consecințe deosebit de grave, dar și de complicitate la delapidare în consecințe deosebit de grave, potrivit unor surse Antena 3 CNN. 

Concret, în timpul în care ocupa funcția de ministru, Adriean Videanu ar fi vândut gaze naturale la un preț chiar și de 4 ori mai mici companiei SCE Interagro SA, condusă de omul de afaceri Ion Nicolae, rezultând astfel un prejudiciu estimat la 60 de milioane de euro.

La ultimul termen, care a avut loc în data de 22 septembrie avocatul său a cerut instanței achitarea clientului său, lucru care s-a și întâmplat.

Adrian Videanu a fost achitat în primă instanță, pe motiv că nu ar fi constituit un grup infracțional, pe motiv că această faptă nu există.

În ceea ce privește delapidarea instanța a decis că această faptă nu are consecințe penale.

Decizia nu este una definitivă, este o decizie dată de ICCJ în primă instanță, în fondul dosarului și poate să fie atacată prin apel.

 

coral