E alertă în Japonia, după ce fostul prim-ministru al Japoniei a fost împușcat în piept, în timp ce susținea un discurs. Shinzo Abe, în vârstă de 67 de ani, a fost împușcat din spate, în mijlocul speech-ului pe care îl ținea în orașul Nara, vineri, 8 iulie. Care este starea de sănătate a niponului.

Fostul premier al Japoniei, împușcat în piept la o conferință

Tragedie fără margini în orașul japonez Nara, după ce fostul premier nipon Shinzo Abe a fost la un pas de moarte. Oficialul a fost împușcat de un bărbat de 41 de ani, direct în piept, notează cei de la Daily Mail.

Fostul demnitar a fost transportat de urgență la spital, după ce a intrat în stop cardio-respirator. Momentan, nu se știe care este starea de sănătate actuală a fostului prim-ministru, însă

Televiziunea publică NHK a arătat scene din scena haotică care s-a desfășurat vineri, când fostul premier s-a prăbușit pe stradă, mai mulți agenți de securitate alergând spre el.

Oamenii legii au arestat făptașul, un suspect în vârstă de 42 de ani care urmează să fie anchetat pentru a se stabili dacă el a fost cel care a apăsat pe trăgaci, precum și motivul tentativei de omor.

Care este starea lui actuală de sănătate

Martorii de la fața locului au raportat că au auzit împușcături în timpul atacului în timp ce Shinzo Abe ținea un discurs de campanie electorală, înaintea alegerilor pentru camera superioară a parlamentului, ce vor avea loc duminică, 10 iulie.

Într-o clipă, fostul premier de 67 de ani s-a prăbușit ținându-se de piept, cu cămașa mânjită cu sânge, după ce a fost împușcat în piept, de la spate. Suspectul principal, un bărbat de 41 de ani, a fost reținut și dus la poliție, potrivit spuselor secretarului șef al cabinetului, Hirokazu Matsuno:

„Fostul premier Abe a fost împușcat în jurul orei 11:30, în regiunea de vest a țării Nara. Un bărbat, despre care se crede că ar fi trăgătorul, a fost arestat.

Starea fostului premier Abe este momentan necunoscută. Orice motiv, un astfel de act barbar nu poate fi niciodată tolerat și îl condamnăm ferm”, a declarat reporterilor secretarul șef al cabinetului, Hirokazu Matsuno.

Presa locală, inclusiv postul național de televiziune NHK și agenția de știri Kyodo, au declarat că fostul prim-ministru Shinzo Abe părea să fi intrat în „stop cardiorespirator”, un termen folosit adesea în Japonia înainte ca un deces să poată fi confirmat oficial de un medic legist. coral