În seara din data de 29 septembrie, în jurul orei 19:50, un accident rutier a fost înregistrat pe strada Plopilor din Cluj-Napoca. În eveniment au fost implicate un autoturism și un tramvai.

Din primele informații, accidentul a fost cauzat de către șoferul mașinii care nu ar fi respectat semnificația indicatoarelor rutiere.

La fața locului s-au deplasat de urgență o autospecială cu modul de descarcerare și un echipaj de ambulanță. Echipajele au găsit șoferul conștient, în afara autoturismului. De asemenea, persoanele din tramvai nu au necesitat îngrijiri medicale.

Din informațiile primite de la IPJ Cluj, bărbatul, de 52 ani, din Cluj-Napoca, aflat la volanul unui taximetru, care se afla în afara serviciului, a intrat în coliziune cu un tramvai în momentul în care a intrat, fără a respecta indicatoarele rutiere, pe linia de tramvai.

Totodată la testarea cu etilotestul s-a constatat că șoferul se afla în stare de ebrietate.

"Un bărbat 52 ani, din Cluj-Napoca, în timp ce conducea un autoturism (taxi) pe sub podul, Calvaria dinspre Calea Mănăștur înspre Calea Florești, ajungând la intersecția cu breteaua ce face legătura cu strada Plopilor, nu a respectat semnificația indicatoarelor rutiere, a pătruns pe linia de tramvai intrând în coliziune cu acesta.

Nici o persoana nu a suferit leziuni, conducătorul auto vinovat prezenta o alcoolemie de 0.90 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta nu își desfășura activitatea de taximetrist în acel moment, fiind fără cupolă", au transmis cei de la IPJ Cluj.

coral