Inspectorii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului (ANPC) au verificat 14 magazine Carrefour din toață țara, printre care se afla și Cluj-Napoca, găsind abateri grave, precum alimente păstrate la temperaturi inadecvate, cu data limită de consum depăşită sau depozitate în condiţii neigienice.

Controalele s-au desfăşurat joia trecută, în data de 24 octombrie, și au vizat magazine Carrefour din Bucureşti, respectiv Satu Mare, Cluj-Napoca, Oradea, Baia Mare, Constanţa și Braşov. Au fost verificate 6.724 de kilograme de produse alimentare, în cazul a 1.660 de kilograme fiind constatate abateri de către inspectori.

De exemplu, la Carrefour Cluj-Napoca au fost găsite produse care pun în pericol sănătatea consumatorilor, avertizează ANPC. În total, au fost aplicate 35 de amenzi în valoare de 301.000 de lei şi au fost date trei avertismente, peste 200 de kilograme de produse alimentare fiind retrase temporar de la comercializare, potrivit news.ro.

De asemenea, au fost retrase definitiv 1.423 de kilograme de alimente în valoare de peste 28.000 de lei. Totodată, serviciile la raionul de gastronomie au fost oprite temporar în două magazine Carrefour şi a fost propusă măsura închiderii temporare până la şase luni în cazul a două magazine din rețea.

coral