News Flash:

FOTO / Cum va arăta noul Consiliu Județean Cluj. A fost anunțat caștigătorul concursului

21 Mai 2019
1885 Vizualizari | 0 Comentarii
DTA 8107

Consiliul Județean Cluj a anunțat luni, 20 mai 2019, în prezența domnului Marius Mînzat, vicepreședinte al forului administrativ județean, rezultatele concursului de soluții pentru proiectul „Noul Consiliu Județean Cluj – Extinderea și modernizarea clădirii sediului Consiliului Județean Cluj”. Evenimentul a avut loc la sediul Școlii Populare de Arte „Tudor Jarda” din Cluj-Napoca, situată pe strada Fabricii de Zahăr nr. 51.

Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Marius Mînzat: „Forul administrativ județean își asumă pe deplin decizia luată de specialiștii care au făcut parte din juriul concursului și are întreaga convingere că în aproximativ doi ani de la finalizarea proiectului de execuție, Consiliul Județean va deveni prima clădire publică verde din țară, independentă energetic.

Munca juraților nu a fost una ușoară întrucât ideile prezentate au fost unele extrem de aplicate, care au presupus utilizarea unor concepte moderne și inovative, însă proiectul câștigător va transforma, în adevăratul sens al cuvântului, sediul Consiliului Județean Cluj”.

În urma deliberărilor juriului, premiul I, a cărui valoare estimată este de 970.000 de lei, fără TVA, a fost câștigat de către STARH – ARHITECTURĂ, CONSTRUCȚII, DESIGN SRL.Conceptul câștigătorului este, în esență, unul sustenabil, care reutilizează și include construcția existentă, iar cele două componente ale temei, respectiv extinderea și corpul existent, oferă posibilitatea realizării unui singur proces de certificare și premiza unui standard superior. Câștigătorul va contracta serviciile de proiectare pentru construirea noului corp de clădire, conectarea cu cel existent, intervențiile pe sediul actual al Consiliului Județean Cluj, amenajările exterioare și sistematizarea verticală pentru întreaga parcelă. 

De asemenea, premiile II și III, în valoare de 30.000 lei și 15.000 lei au fost câștigate de către SC POSTER SRL, respectiv NORMA ARHITECTURĂ ȘI URBANISM S.R.L., iar mențiunea onorifică a mers către RAPHAEL ZUBER, Architekt.

La finalul implementării acestui proiect organizat cu sprijinul Ordinului Arhitecţilor din România (OAR), al doamnei Daniela Maier – președinte OAR, filiala Transilvania, al domnilor Șerban Țigănaș – fost președinte OAR, Emil Ivănescu – președinte OAR București și al doamnelor Eliza Yokina și Irina Filofi, Consiliul Județean Cluj va deveni prima clădire publică „verde” din România, prietenoasă cu mediul și cu un consum de energie extrem de redus, aproape de zero. Prin intermediul acestei inițiative, forul administrativ județean urmărește certificarea conform standardelor BREEAM (Building Research Establishment’s Environmental Assessment Method) privind clădirile verzi, atât a clădirii existente a Consiliului Județean cât și a extinderii acesteia.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Foto

plansa1_150
consiliul judetean cj cluj castigator concurs extindere modernizare
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1236 (s) | 22 queries | Mysql time :0.038273 (s)