Nepotul Regelui Mihai al României, Nicolae, si soția sa, Alina-Maria, și-au botezat băiețelul, care va purta chiar numele numele străbunicului său. Nu întâmplător a fost aleasă Catedrala Încoronării. În urmă cu 100 de ani, Regele Ferdinand și Regina Maria au fost încoronați aici, ca Monarhi ai României Mari, anunță Stirile Pro Tv.

Micul Mihai al României, născut pe 15 aprilie, a fost creştinat sâmbătă, la Catedrala Încoronării din Alba Iulia, întemeiată de stră-străbunicii lui, Regele Ferdinand Întregitorul şi Regina Maria. În timpul slujbei, a fost cuminte și a plâns puțin, iar surioara lui mai mare, Maria-Alexandra, de aproape doi ani, nu l-a scăpat din ochi.

Nicolae al României: „Maria a trecut prin toate etapele, de la gelozie, cred că s-a uitat la el ca la o jucărie, dar acum este iubire și e bucuroasă că are cu cine se juca acum”.

Cine sunt nașii de botez ai micului Mihai al României

Naşii de botez sunt şi cei care i-au cununat, în 2018, pe Alina-Maria şi Nicolae, nepotul Regelui Mihai.

Liviu și Simona Popescu, nașii lui Mihai: „Am avut emoții. Nu a fost ușor să aduci invitații din toată Europa. Nicolae a insistat, pentru că coincide cu cei 100 de ani de la încoronarea Regelui Ferdinand și a Reginei Maria și atunci e chiar un moment istoric”.

La ieșirea din catedrală, tânăra familie au fost întâmpinată de o mulţime de oameni, dar și de un grup de copii în straie populare.

„Este un moment foarte important în viaţa fiului nostru”, a afirmat fostul principe, potrivit Libertatea. coral