În acest weekend, 2-3 martie, a avut loc cea mai mare competiție de robotică pentru liceeni din România, la Cluj-Napoca, și anume BRD First Tech Challenge România. Primarul Emil Boc a participat la acest eveniment.

"M-am bucurat să fiu alături de elevii pasionați de robotică, în această duminică dimineață, la meciurile regionale de calificare într-o competiție națională inovativă – BRD First Tech Challenge România, organizat de Asociația "Nație Prin Educație".

Atmosfera a fost extraordinară în sală, datorită pasiunii și rezultatelor acestor elevi. Felicit fiecare echipă pentru efortul pe care îl depun pentru pasiunea lor și le doresc mult succes în etapa națională!!", a transmis primarul Emil Boc pe pagina lui de Facebook.

32 echipe de elevi s-au înscris în competiția de la Cluj-Napoca, ce se desfășoară începând de sâmbătă, 2 martie 2019, în sala de sport „Gheorghe Roman" din Parcul Sportiv „Iuliu Hațieganu”, Universitatea Babeș-Bolyai.

Potrivit specialiștilor, în următorii 25 de ani, foarte multe slujbe vor dispărea datorită tehnologiei. La fel de adevărat este însă faptul că, în egală masură, vor apărea slujbe noi care azi nu există, slujbe create prin inovare și tehnologie.

Clujul este un puternic centru de inovare și IT, cu o puternică dimensiune de cercetare, robotică, inteligență artificială și IOT (Internet of Things). Primăria susține acest domeniu strategic de dezvoltare a Clujului și colaborează cu toate autoritățile și instituțiile care promovează acest domeniu.

Emil Boc și-a încheiat postarea cu un citat: “Se spune că fabrica viitorului va avea doar doi angajați: un om și un câine. Omul va fi acolo sa hrănească câinele, iar câinele va fi acolo să impiedice omul să atingă roboții.”

coral