Peste 350.000 de clujeni și turiști au participat la ediția de anul acesta a Zilelor Clujului. Evenimente în peste 40 de locuri din oraș, în cele patru zile de „festival al comunității”!

Festivalul de suflet al clujenilor ajunge la finalul unei noi ediții care a creat legături în comunitate, care a adus în oraș o dinamică aparte, energie, culoare și un optimism contagios.

Orașul „în sărbătoare”

Împreună, clujenii s-au distrat și s-au relaxat, în număr record, în toate locațiile ce au găzduit activități: în piețe, în Parcul Central, în piațete, pe noile străzi pietonale, în parcurile de cartier, în muzee, la bazele sportive, pe râul Someș și în multe alte locuri.

Practic, întreg orașul a fost cuprins în aceste zile sub auspiciile sărbătorii.

Crosul Universităților și Regal folcloric

În Piața Unirii, ultima zi a evenimentului a reunit cei mai îndrăgiți artiști de muzică populară, care au oferit publicului un Regal folcloric de excepție, nu înainte însă de Crosul Universităților Clujene, unde studenții și profesorii au alergat dis-de-dimineață.

Istoria încă a prins viață pe Potaissa, aromele și gusturile festivalului gastronomic internațional s-au îmbinat cu tradițiile și obiceiurile comunităților internaționale, iar Parcul Central a răsunat constant de chicote, râsete și voie bune.

Distracție și mișcare în aer liber

A fost ultima zi de concerte și în Piața Muzeului, bazele sportive au fost săli de clasă în aer liber, prin activitățile educative și sportive pregătite pentru copii.

Clujenii care au trecut pe Iuliu Maniu au putut să își reînnoiască garderoba și să afle lucruri despre reutilizare în cadrul Catrafusale, iar cei care au trecut prin muzee s-au bucurat în continuare de niște expoziții inedite.

„Ne revedem în 2025!”

La Centrul de Cultură Urbană, în toate locațiile, vizitatorii au avut oportunitatea să participe la diferite activități, expoziții sau proiecții de film.

„Ne revedem în 2025, cu noi activități, noi povești, noi momente de neuitat. Până atunci, vă invităm să urmăriți în continuare conturile de social media Zilele Clujului, deoarece avem mii de fotografii și video pe care vrem să le împărtășim cu dumneavoastră. La mulți ani, clujeni, oriunde v-ați afla!”, au transmis organizatorii.