News Flash:

FOTO: S-a început asfaltarea drumului județean 161F Cătina – limită cu județul Bistrița-Năsăud

6 Octombrie 2021
734 Vizualizari | 0 Comentarii
Asfaltare DJ

Lucrările demarate de Consiliul Județean Cluj pe drumul județean 161F Cătina – limită cu județul Bistrița-Năsăud au intrat în faza așternerii covorului asfaltic.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Importanța lucrărilor e dată de faptul că acest drum asigură o nouă legătură între judeţele Cluj şi Bistrița-Năsăud, cu efecte pozitive în ceea ce privește dezvoltarea economico-socială a întregii zone.”

Lucrările de întreținere, în ansamblu, vizează un sector în lungime de 5 kilometri, de la kilometrul 0+000 la kilometrul 5+000. În această etapă este asfaltat tronsonul cuprins între pozițiile kilometrice 0+000 și 3+000.

Anterior asfaltării au fost executate lucrări constând în tratarea burdușirilor și a tasărilor, colmatarea rosturilor, reprofilarea drumului cu cilindrare cu și fără adaos de piatră, realizarea fundației din blocaj de piatră brută, așternerea stratului de piatră și a celui de balast, respectiv aducerea la profil și completarea acostamentelor.

De asemenea, au fost realizate operațiuni ce au vizat reprofilarea drumurilor laterale, refacerea terasamentelor deteriorate, curățarea șanțurilor și a rigolelor, tăierea lăstărișului și a vegetației din zona drumului, înlocuirea și prelungirea de podețe, refacerea timpanelor la podețe și așternerea stratului de balast stabilizat ca etapă premergătoare  asfaltării.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Foto

Screenshot_2021_10_06_at_07.18_.52_.png
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1204 (s) | 22 queries | Mysql time :0.040233 (s)