News Flash:

FOTO / Statuia Generalului Gheorghe Mărdărescu, dezvelită la Cluj-Napoca

8 August 2019
1947 Vizualizari | 0 Comentarii
Dezvelire statuie

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, alături de reprezentanți ai mediului academic, autorități locale și naționale, la ceremonia de dezvelire a statuii Generalului Gheorghe Mărdărescu.

Comunitatea clujeană oferă astfel o recunoaștere a timpului nostru față de acțiunile militare eroice ale acestui general român în Transilvania, pentru apărarea actului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918 și a Europei Centrale față de flagelul regimului bolșevic al lui Bela Kun.

Faptele Generalului constituie un reper simbolic pentru tinerele generații, demonstrând că există momente când unitatea, pacea, drepturile și libertățile democratice trebuie apărate cu orice preț. Generalul de elită Gh. Mărdărescu a avut un rol decisiv în conturarea României moderne, în stoparea ascensiunii bolșevice în Europa, respectiv crearea premiselor instaurării unui regim constituțional și democratic.

Statuia generalului Gheorghe Mărdărescu este situată în fața Facultății de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

La ceremonie au luat cuvântul dl Mihai Daraban, președintele CCIR - Camera de Comerț și Industrie a României, dl Gabriel Leș, ministrul Apărării Naționale, academician Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române. Ceremonia s-a desfășurat în prezența d-lui Valentin Tănase, artistul care a realizat statuia.

Eveniment organizat de Camera de Comerț și Industrie a României, cu sprijinul Primăriei municipiului Cluj-Napoca.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Foto

67642475_2425505574204920_8626466930984747008_o
statuie dezvelire
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1358 (s) | 33 queries | Mysql time :0.076442 (s)