Un accident rutier a fost semnalat ieri, 20 august, în jurul orei 15:00, fiind vorba despre un autoturism lovit de tren în Jucu de Mijloc. Totodată a fost anunțat prin numărul pentru apel unic de urgență faptul că o persoană a fost încarcerată și în stare de conștiență în autoturism.

Potrivit IPJ Cluj, un bărbat în vârstă de 31 de ani, a condus autoturism pe DC40, din direcția Jucu de Mijloc spre DN 1C, a ajuns la trecerea la nivel cu calea ferată, iar acesta nu ar fi respectat indicatorul Oprire și nu s-ar fi asigurat corespunzător. A pătruns pe firul 2 de cale ferată, fiind acroșat de trenul personal R4110 Cluj-Napoca – Sighetul Marmației, care circula pe direcția Cluj-Napoca spre Gherla.

Un stâlp de transport înaltă tensiune a fost rupt în urma impactului și a fost răsturnat peste mașină. Vegetația din apropierea mașinii s-a aprins de la scânteile generate de cablurile de electricitate rupte. Conducătorul autoturismului, din Cluj-Napoca, a rămas încarcerat, iar în urma verificărilor, a fost rănit grav. Acesta nu a putut fi testat daca avea alcool în sânge sau nu.

Pompierii clujeni au reușit să scoată bărbatul prins între fiarele contorsionate ale mașinii și stâlpul doborât de înaltă tensiune răsturnat peste aceasta, după mai bine de o oră de acțiuni susținute, în vederea acordării primului ajutor și descarcerare.

Polițiștii mai anunță că mecanicul locomotivei, din Singeorz Băi, avea lipsă alcool.

coral