Imaginile din partea turcă a graniței cu Grecia arată polițiștii de frontieră care aruncă gaze lacrimogene împpotriva invadatorilor care insulta politistii si arunca cu pietre în ei. Mass-media nu trebuie să se apropie de partea greacă a graniței.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a confirmat acum deschiderea frontierelor turce pentru imigranții ilegali către Europa și a declarat că cel puțin 18.000 invadatori au fost deja eliberați și alte zeci de mii sunt trimiși.  

Grecia a anunțat în această dimineață că a împiedicat 4.000 de imigranți ilegali din Turcia să intre „ilegal” pe teritoriul său, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului Stelios Petsas, după o întâlnire de urgență cu premierul Kyriakos Mitsotakis. „Grecia se confrunta cu o tentativă organizată, masivă și ilegală de a ne încălca frontierele și de a ne asalta țara vineri”, a spus el.

Răscoala împotriva intrusului nu se oprește asupra insulelor grecești: Guvernul luptă împotriva revoltei din insulele grecești, care sunt ocupate de peste 20.000 de imigranți ilegali.

Deci două fronturi. Pe de o parte, se încearcă încărcarea imigranților ilegali în avioanele destinate patriei lor, iar pe de altă parte, la frontieră, compania feroviară de stat turcă TCDD, care transportă imigranți ilegali în provincia de frontieră Edirne pentru a-i încuraja să intre în Grecia și Bulgaria, în timp ce escortele poliției turce deschid calea către trecerile de frontieră. Același serviciu este oferit și cu autobuzele.

Poliția din Istanbul a contratat numeroase autobuze pentru a aduce imigranții ilegali la graniță. În timp ce oamenii se ciocnesc și încearcă să urce în autobuz, un turc strigă că sosesc multe autobuze. 

Și, de aseară, au avut loc confruntări dure. Un adevărat atac militar la granița dintre Grecia și Turcia, în care armata greacă este expusă avalanșei grupurilor de imigranți trimiși cu autobuze și trenuri de la Erdogan.

Mii de imigranți ilegali din Siria, Pakistan, Iran și Irak vor să meargă la granițele Turciei după deschiderea frontierelor la ordinul lui Erdogan.

Imigranții musulmani care trăiesc în Turcia se adună în grupuri mari și călătoresc pe jos sau cu mijloace de transport către granițele terestre și maritime care leagă Turcia de țările europene. Un atac cu stil. O operație militară care profită din plin de urgența coronavirus care se răspândește în Orientul Mijlociu.

  coral