Requiem Aeternam este parte din seria de evenimente numite Lacrimosa, organizate și desfășurate de Scena Urbană, în Cimitirul Central din Cluj-Napoca, în ultimii cinci ani, cu ocazia Luminației.

"Și anul acesta a avut loc un spectacol de comemorare a sufletelor celor dragi nouă, care au părăsit această lume. Este o rugăciune pe care o facem an de an în această zi, un omagiu muzical și sufletesc pentru toți cei care ne veghează din ceruri. Ne dorim să fie, în același timp, și o alinare pentru cei nemângâiați: Dumnezeu să odihnească sufletele celor plecați, iar nouă să ne dea puterea de a merge mai departe, de a iubi și a da viață!"

Evenimentul a fost realizat de Asociația ”Scena Urbană”, cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local Cluj-Napoca, precum și al FERRO, susținătorul evenimentelor Scena Urbană.

Orchestra și corul: Claudiopolis Youth
Dirijor: Vlad Eniu
Regizor: Ina Hudea
Coregraf: Vlad Sebastian
Balerini: Ioana Cristina Terebesy, Gollner Delia, Camelia Rațiu, Anamaria Boancă, Oana Siminic, Raluca Perde, Antonia Indrei, Alin Rîpă, Florin Ianc, Vlad Sebastian, Sergiu Hosu, Antonio Mon, Mihai Ciocmărean.
Organizator: Scena Urbană
Prezentator: Ovidiu Blag

Repertoriu:
1.Puccini – Manon Intermezzo
2. Verdi – Requiem aeternam
3. Mozart – Kyrie
4. Cherubini: Requiem in C minor – Pie Jesu
5. Cherubini: Requiem in C minor – Lacrimosa
6. J. S. Bach – Adagio
7. Palestrina – Kyrie si Agnus Dei din Missa pro Defunctis
8. Schubert – Ave Maria
9. Brahms – Begräbnisgesang
10. Gabriel Faure – Requiem: Introït et Kyrie + Libera Me
11. Mozart – Requiem aeternam
12. Mascagni – Intermezzo – Cavaleria rusticana
13. Mozart – Lacrimosa

coral