News Flash:

(Foto/Video) Superba Autostradă A3 Nădășelu-Zimbor-Poarta Sălajului. Constructorul este mobilizat excepțional, progresul fiind vizibil

31 Mai 2022
715 Vizualizari | 0 Comentarii
Autostrada A3 N d elu Zimbor Poarta S lajului

Reprezentanții Asociației Pro Infrastructura au realizat o filmare cu cei i 42,3 kilometri ai sectorului Nădășelu-Zimbor-Poarta Sălajului.

„Constructorul este mobilizat excepțional, progresul fiind vizibil la fiecare 7-10 zile. Se lucrează efectiv pe toate planurile, zi-lumină, de la piloți forați la terasamente, de la săpături la elevații.

Din păcate, poezia se oprește aici, entuziasmul fiind tăiat de lista de blocaje majore. Avem două schimbări de soluții tehnice la Nădășelu (min 1:15-1:40, viaduct în aval prin cimitir) și zona Topa Mică (min 9:10-9:30, tunel cut&cover) pe care CNAIR trebuie să le aprobe.

În nodul Zimbor, situl arheologic Sutor încă nu este descărcat. Fără acest pas vom deschide… un nou muzeu de autostradă! Apropo, tronsonul Zimbor-Poarta Sălajului va fi… tot muzeu dacă nu se găsește o soluție birocratică pentru executarea unei conexiuni la Poarta Sălajului ori Românași.

Lista continuă: un deal îmbibat cu apă care dă bătăi de cap constructorului de luni de zile (min 8:10-8:35, zona Mihăiești), mega-debleul de la Zimbor (19:30-19:45) unde soluția antică aleasă de proiectanți, fiind constrânși de contractul semnat pe baza unui studiu de fezabilitate de doi lei, este săpătură pe vreo 14 berme și 4 ziduri de sprijin. Să sperăm că ține.

Mai avem. Alunecări mai puțin grave cu duiumul, le-am pierdut șirul. Păduri care trebuie tăiate unde vom afla cum va sta terenul când se va intra cu excavatoarele sub ele. Și, pur și simplu, volumul enorm de muncă.

Concluzia? Visăm cu ochii deschiși la inaugurare la sfârșitul lui 2023, DOAR DACĂ statul va rezolva urgent blocajele majore și birocrația, DACĂ dealurile vor colabora și se vor stabiliza într-un final și DACĂ antreprenorul își va menține tonusul excelent de până acum când toate problemele amintite îi vor eroda profitul și lichiditățile”, au transmis cei de la API.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Foto

Screenshot_2022_05_31_at_09.01_.55_.png

Galerie Video

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1081 (s) | 22 queries | Mysql time :0.035293 (s)