Frații Klitschko, Vitali (50 de ani) și Vladimir (45 de ani), sunt dispuși să se sacrifice pentru țara lor în războiul cu Rusia. Cei doi mari boxeri luptă pe străzile din Kiev alături de armată și recunosc că au omorât deja 6 militari ruși.

Frații Klitschko au ales să rămână în Kiev și să apere capitala Ucrainei, atacată seară de seară de armata rusă. 

Frații Klitschko au ieșit pe front: „Azi-noapte am omorât 6 ruși”

Într-un interviu acordat pentru Sky News în primele zile ale atacurilor, Vitali Klitschko, primarul Kievului, a mărturisit că el și fratele său au făcut primele victime în rândul militarilor ruși: „Am omorât niște oameni, cred că azi-noapte am omorât 6”.

„Nu ne interesează cât de puternică este armata rusă, suntem gata să luptăm. Şi suntem gata să murim pentru ţara în care ne-am născut şi pentru familiile noastre, pentru că aici este casa noastră. Este viitorul nostru, iar cineva vrea să vină în casele noastre și să ni-l fure”, a adăugat Vitali.

Apel disperat către alte țări

Vladimir Klitschko a cerut sprijinul celorlalte țări în lupta cu Rusia.

„Facem un apel către toți partenerii internaționali să observe această tragedie care se întâmplă în prezent în Ucraina. Este un război fără sens care nu va avea câștigător sau învins. Vreau doar să vă spun că trebuie să rămânem uniți împotriva acestei agresiuni. Nu lăsați să se întâmple în continuare în Ucraina, nu lăsați să se întâmple în Europa și, eventual, în lume. Uniți suntem puternici!”, a fost mesajul transmis de Vladimir Klitschko, conform gsp.ro

coral