Mihai Mazare sustine ca fratele sau, Radu Mazare, se afla de aproape trei ani in relatii „de dusmanie” cu familia consulului onorific al Romaniei din Madagascar. Desi initial l-au ajutat pe fostul edil sa obtina terenul pentru complexul turistic de lux, consulul onorific Lacramioara Toader si fiul ei sunt acuzati ca ar fi amenintat sa preia afacerea, relateaza G4Media.

Lacramioara Toader, actualul consul al Romaniei in Madagascar, este mama partenerului de afaceri care in 2012 l-a ajutat pe Radu Mazare sa inchirieze terenul pe care a construit complexul turistic de lux din fosta colonie franceza.

Despre legaturile consulului onorific al Romaniei in Madagascar cu fostul lider al PSD Constanta a vorbit consulul onorific al Madagascarului in Romania, Serge Rameau, intr-un interviu acordat Radia Europa Libere, pe 9 mai, la o zi dupa ce Radu Mazare a fost retinut in Madagascar.

„Doamna Toader l-a ajutat cu buna-credinta pe Radu Mazare cand a venit in Madagascar. Inainte sa fie numita consul onorific, a avut un acord de afaceri cu Radu Mazare. Fiul ei, Dorin, a cumparat pamant pentru Radu Mazare, pentru ca strainii nu pot cumpara terenuri in Madagascar. I-a inchiriat pe 99 de ani terenul lui Radu Mazare si a supervizat constructia complexului turistic pe care il detine. Relatia lor s-a destramat insa, in termeni neamicali”, a spus diplomatul din Madagascar in interviul pentru Europa Libera.

Acum, dupa ce fostul edil al Constantei a fost adus in tara, fratele acestuia lanseaza alte acuzatii privind aceasta relatie.

„Radu Mazare se afla de aproape trei ani de zile in relatii de dusmanie cu consulul onorific in Madagascar. Acualul consul, ca atunci nu era consul, care este o doamna romanca plecata de vreo 40 de ani si cu fiul dansei… pe social media, el se considera ca este viceconsul. Acolo este o familie consulara”, a spus Mihai Mazare, la Romania TV, conform g4media.

Totodata, el acuza familia consulului ca vrea sa preia afacerea construita de Mazare.

„Actionarii sunt israelieni care au investit in turism. Terenul respectiv este luat in concesiune de mine si de Radu Mazare impreuna cu domnul viceconsul onorific, fiul doamnei consul. Daca urmariti explicatiile pe care le-am dat… domnul viceconsul a sunat angajatii, a amenintat ca vine sa preia… afacerea. Si lucrul asta s-a intamplat si in trecut cand s-a declansat si scandalul dintre ei si cand s-a deschis si un dosar penal la procuratura locala a orasului Diego Suarez, unde se afla raza jurisdictionala in care se afla complexul turistic si procuratura la momentul respectiv i-a dat interdictie de a mai sta in oras domnului viceconsul”, a mai spus acesta, la acelasi post de televiziune.

Consulul onorific al Romaniei in Madagascar, acuzat ca i-a cerut bani lui Radu Mazare

Mihai Mazare sustine ca relatiile dintre Lacramioara Toader si Radu Mazare s-au deteriorat din cauza banilor.

„Da, i-a cerut de nenumarate ori un salariu lunar, iar cand relatia s-a denaturat, acel salariu lunar nu l-a mai primit si s-au si judecat in instanta. Este o decizie de instanta in care doamna consul a dat in judecata firma care nu i-a mai dat salariul si doamna a pierdut definitiv.

Ultima solicitare a doamnei consul a fost de 80.000 de euro, iar Radu Mazare i-a spus ca el personal nu dispune de aceasta suma, iar actionarii si detinatorii afacerii nici nu isi pun problema sa dea acesti bani”, a precizat fratele fostului edil al Constantei, pentru sursa citata.

Mai mult, Mihai Mazare a precizat ca Lacramioara Toader ar fi facut presiuni ca Radu Mazare sa fie extradat din Madagascar.

„Sa stiti ca doamna consul a fost prezenta permanent si la procuratura, si la puscarie, si la Interpol… Chiar avocatii ne-au intrebat ce-i cu doamna asta de este asa activa si pune asa mare presiune ca Mazare sa fie extradat”, a spus Mihai Mazare.

Radu Mazare obtinuse rezidenta in Madagascar inca cinci ani pana sa fie arestat

Fratele fostului lider al PSD Constanta a dat detalii si despre momentul in care a fost arestat Radu Mazare, pe aeroportul din Antananarivo, capitala Madagascarului.

„Nu a fost saltat de pe strada, el fusese in capitala, isi luase certificatul de rezidenta inca cinci ani de zile si dimineata s-a trezit, s-a dus la aeroport urmand sa zboare cu o cursa interna din capitala pana in orasul unde locuieste el. In aeroport s-a prezentat un cetatean cu trei soldati dupa el care i-au ridicat pe amandoi (pe Radu Mazare si pe Roxana, prietena lui Radu Mazare – n.red.) si i-au dus la un sediu al Politiei. Acolo, la sediul Politiei, el a stat timp de sase zile sechestrat. Cetateanul care l-a ridicat nu s-a legitimat, iar dupa vreo trei zile ca era al Interpolului local”, a precizat Mihai Mazare.

Mai mult, Mihai Mazare acuza ca fratelui sau nu i-a fost prezentat niciun document care sa ateste ca a stat in arest.

„El n-a semnat nicio hartie, nu i s-a prezentat in aceste zile nicio hartie si nu a stat oficial in arest. A stat intr-un birou al Politiei de acolo amenajat de soldati… I-au pus o saltea, i-au dat acces la o saltea… si a stat sase zile sub sechestru, fara nicio hartie”, a mentionat el.

Radu Mazare a fost adus in tara cu un avion care a aterizat luni seara pe Aeroportul Otopeni. Fostul primar al Constantei a fost dus la Penitenciarul Rahova, unde va sta 21 de zile in carantina. Fostul primar al Constantei Radu Mazare a fost arestat in Madagascar pe 8 mai, acolo unde a fugit pe 30 decembrie 2017.

Radu Mazare, acuzat de DNA de un prejudiciu de peste 100 de milioane de euro

Radu Mazare are in Romania 8 dosare penale, patru trimise in instanta si restul in faza de urmarire penala la procurori. Intr-un dosar are decizie definitiva de condamnare.

Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a condamnat definitiv pe Radu Mazare, pe 8 februarie, la 9 ani de inchisoare cu executare, in dosarul retrocedarilor unor terenuri in Constanta si Mamaia. Intr-o alta cauza, cunoscuta ca „dosar Polaris”, Radu Mazare a primit, pe 3 mai, o pedeapsa de 9 ani si 10 luni de inchisoare. Sentinta data de instanta suprema in dosarul Polaris nu este definitiva si a fost deja contestata. coral