Clanul Stoaca este specializat in traficul de droguri de mare risc, in special heroina si cocaina. Procurorii sustin ca gruparea de tip mafiot – bazata pe relatii de familie -, actioneaza in Bucuresti si, chiar daca au fost efectuate multe arestari, nu a fost niciodata destructurata complet deoarece unii dintre lideri reusesc sa ramana in libertate.

Fratele lui Serban Huidu a intrat in contact direct cu unul dintre membrii acestui clan, ”celebrul” Bebica. Acesta, ginerele temutului Gheorghe Mustata (fost sef al galeriei Stelei), a fost deranjat de Alexandru Huid intr-un club de fite din Capitala. Concret, fratele lui Serban Huidu a ”intrat in vorba” tocmai cu iubita lui Bebica, iar acesta nu a uitat ”afrontul”. Au trecut cateva luni, cei doi s-au intalnit, intamplator, in curtea… unui prieten comun. Bebica i-a aplicat lui Alexandru Huidu un pumn, iar acesta a ramas inconstient.

Cetificatul medico-legal a confirmat agresiunea, iar fratele lui Huidu a depus o plangere la Politie. Numai ca, dupa ce a fost batut de Bebica, Alecandru Huidu se afla si in postura de viitor umilit, fiindca ancheta treneaza, iar Bebica le lauda in fata tuturor ca fapta sa se va prescrie peste catva luni, potrivit informatiilor spynews.ro.

”Juramantul” tacerii si al sacrificiului pentru lider”

Clanul Stoaca nu poate fi destructurat de catre oamenii legii, fiind o adevarata ”familie” in care legea tacerii functioneaza ireprosabil.  „In permanenta persoanele care au preluat coordonare gruparii au respectat aceeasi ideologie legata de posibilitatea de a-si asigura un standard de viata prin obtinerea de venituri din vanzarea drogurilor de mare risc (cocaina, heroina), exploatarea persoanelor vulnerabile prin obligarea la practicarea prostitutiei, aservirea tinerilor proveniti din familii destramate si care sa actioneze, la cerere, recurgand la fapte de violenta, contra patrimoniului sau ce vizeaza libertatea de miscare”, au sustinut procurorii DIICOT dupa o actiune impotriva clanului Stoaca, desfasurata in luna iunie a anului 2018. „Liderii ”gruparii Stoaca” si-au crescut, educat si instruit copii sau persoanele aflate in relatii de afinitate cu ei, conform unor reguli stricte ce au vizat ”juramantul” tacerii, al sacrificiului pentru lider, al conditionarii actiunilor infractionale de vointa si stiinta persoanei care ocupa pozitia de lider sau de persoana de incredere a acestuia”, au mai declarat procurorii.

coral