Gabriela Firea a anuntat marti dimineata ca renunta la vinieta Oxigen pentru masini, care ar fi trebuit sa intre in vigoare de la 1 martie.

Gabriela Firea a anuntat renuntarea a vinieta Oxigen

„Lupta trebuie sa continue. De aceea ne vom intensifica presiunea legitima asupra Guvernului pentru centura ocolitoare a Capitalei”, a spus Firea, intr-o transmisie video pe pagina sa de Facebook.

„Vinieta este o masura, a functionat in alte tari, la noi nu functioneaza. (…) Este responsabilitatea Guvernului sa ia masuri pentru toate orasele poluate din Romania, iar Bucurestiul nu e cel mai poluat oras. Solicit Guvernului sa ia masuri impotriva poluarii”, a mai spus Firea.

“In plus, am primit peste 1.500 de petitii care vorbeau de asemenea despre lipsa de acord cu restrictiile din zona de Centru si nici cu vinieta antipoluare.

Au fost depuse si 430 de plangeri prealabile de la persoane fizice si persoane juridice atat la Directia Transporturi, cat si la cea Juridica si cea de Mediu (din PMB – n.red.).

Cetatenii resping ideea, chiar daca in toata Europa se aplica principiul ‘poluatorul plateste'”, a mai adaugat primarul general al Capitalei, astfel explicand de ce renunta la impunerea taxei, cu doar cateva luni inainte de alegeri.

coral