Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a facut primele precizari despre masurile luate pentru prevenirea unei epidemii de COVID-19.

Gabriela Firea a precizat ca toate cele 19 spitale din subordinea Primariei Generale sunt instruite sa respecte strict regulile de igiena. Mai mult, a precizat ca se va recomanda insitutiilor publice si private ca angajatii sa lucreze de acasa, acolo unde se poate face acest lucru.

„Inchidem toate teatrele din Bucuresti, toate salile de spectacole, de concerte, dar sunt masuri pe care le luam pentru raspandirea coronavirusului, masuri pe care le luam pentru protejarea cetatenilor”, a precizat Gabriela Firea, la Observator.

A fost mentionat si faptul ca a fost initiata deja o procedura, care urmeaza sa intre in vigoare, care injumatateste numarul de angajati, prin efectuarea unui sistem „o zi lucrata, o zi nu”.

„Am luat si noi la cunostinta la Comitetul Municipal pentru Probleme Speciale ca exista intentia Comandamentului National de Urgenta sa se dispuna atat autoritatilor publice, cat si private, modificarea programului de lucru in sensul ca, acolo unde angajatii pot sa lucreze de acasa, sa fie indemnati sa o faca, tocmai pentru a limita socializarea”, a mai precizat Primarul General.

In prezent, Comandamentul National de Urgenta este in continaure in sedinta si urmeaza sa faca declaratii oficiale, in care anunta masurile dispuse. Surse din interiorul sedintei sustin ca s-a votat inchiderea scolilor pentru o perioada de 7 zile, incepand cu data de 11 martie.

coral