Partidele sunt în căutarea unor candidați pentru alegerile prezidențiale din 2024. PNL ar miza pe Emil Boc, PSD ar vrea cu Gabriela Firea. Cei doi spun că nu vor canddia dar la cererea electoratului se vor răzgândi. Interesant este, că Gabriela Firea se recomandă ca social-democrat dar este de 10 ori mai bogată de cât Emil Boc.

Gabriela Firea a fost întrebată, în cadrul unui interviu realizat de Denise Rifai, dacă ar vrea să fie prima femeie președinte al României. „Vreau să fiu sănătoasă, fericită cu familia mea. Vreau să le fie mai bine românilor. Ce se va întâmplă peste 3 ani, doar Dumnezeu știe.

Viață politică ne-a arătat că nimic din ce este pregătit cu ani înainte nu seamănă cu ce se întâmplă la examenul electoral. Cei care cred că s-a dat deja startul campaniei electorale, se înșeală.

De ce am negat de fiecare dată că vreau să candidez la prezidențiale? Pentru că sunt destul de dezamăgită, în primul rând de rolul femeii în politică. Nu știu cât este pregătită să accepte societatea românească o femeie președinte.

Doar pentru că eram femeie, eram mai criticată și jignită la Primărie.”, a răspuns Gabriela Firea, fostul primar general al Primăriei București, potrivit Digi FM.

Sebastian Lăzăroiu: „(PSD) nu are un candidat (la prezidențiale – n.n.), de aia unii trag cu ochiul spre Geoană (Mircea Geoană), dar e complicat. Deși îi dau dreptate lui Ciolacu, că sunt șanse mari să avem un președinte de stânga în 2024, și eu cred asta, dar nu va fi (Geoană), va fi Emil Boc.

Emil Boc e cel mai de stânga, dar stânga autentică. PSD nu e de stânga, știm bine că nu e. Ca personalitate politică, Emil Boc e structural un om de stânga. Cunoaște bine și a văzut toate deciziile, cât a fost prim-ministru.

Cred că da, Emil Boc se pregătește pentru asta. Nu l-am văzut niciodată atât de des apărând la televizor, la Antena 3, care l-a desființat cât a fost prim-ministru și la multe posturi… Are apariții foarte dese, probabil era o variantă pentru șefia PNL, știu că a și fost curtat de tabăra care acum îl susține pe Cîțu.

Și Boc ar fi câștigat în fața lui Orban, nu la un scor mare, dar el și-ar fi expus șansele de a deveni președinte în 2024, ar fi fost cam devreme să pui în funcția de președinte PNL încă din septembrie. Ăsta a fost calculul.”

coral