News Flash:

GALERIE FOTO: Descoperă povestea de iubire ce datează încă din Evul Mediu, la Iulius Mall Cluj!

16 Februarie 2022
426 Vizualizari | 0 Comentarii
Iulius Mall Cluj Romeo si Julieta de la Cluj o iubire care a devenit istorie 04

„Și strănepoții noștri vor povesti cu jale/Povestea lui Romeo și-a Julietei sale”, așa se încheie tragedia scrisă de William Shakespeare. La Iulius Mall Cluj, încă povestim despre faimoasa operă, iar până pe 28 februarie 2022, poți să și vizitezi o expoziție impresionantă, a cărei istorie a impresionat întreg mapamondul, și care a fost denumită „Romeo şi Julieta de la Cluj - o iubire care a devenit istorie”.

Povestea lui Shakespeare are loc în Verona, oraș care a rămas cunoscut pentru întreaga lume datorită celor doi îndrăgostiți, dar și pentru arhitectura sa impresionantă. Însă, în boemul Cluj, în anul 2013, s-a făcut o descoperire despre care a vorbit atât presa națională, cât și cea internațională, și care a fost asociată imediat cu povestea celor doi tineri veronezi. În contextul lucrărilor de restaurare-reabilitare a Mănăstirii Franciscane din Piața Muzeului, a ieșit la iveală un mormânt, care datează din Evul Mediu, în care cei găsiți, un bărbat şi o femeie, se țineau de mâini.

„Romeo şi Julieta de la Cluj - o iubire care a devenit istorie” este numele expoziţiei, care poate fi văzută până pe 28 februarie, la etajul Iulius Mall Cluj (culoar Kenvelo, Sport Vision, H&M Kids, Colins, IPB).

Acest demers face parte dintr-o serie de expoziții și activități pe care Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei le va realiza în Iulius Mall și prin care își propune să familiarizeze publicul atât cu colecțiile muzeului, cât și cu activitatea de pe șantierele arheologice. Prin găzduirea acestor activități, Iulius Mall își arată susținerea pentru istoria și cultura comunității din care face parte. Sponsorul expoziției este IKONIK.

 

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Foto

Iulius_Mall_Cluj_Romeo_si_Julieta_de_la_Cluj_o_iubire_care_a_devenit_istorie_03
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1744 (s) | 33 queries | Mysql time :0.054817 (s)