Parcul Feroviarilor din Cluj-Napoca, cel de-al doilea ca marime din oras, a devenit un loc unde poate fi turnat un film de groaza in toata regula. Peturi de bere, fecale, cadavre de animale, moloz, deseuri, chistoace, etc, toate pot fi intalnite in parcul care, candva, gazduia "Oraselul Copiilor" si care astazi este o veritabila cicatrice pe fata orasului. Societatea civila tace, avand alte preocupari, lucru care ii convine de minune primariei lui Emil Boc, care nu mai trebuie sa dea o perioada explicatii pentru dezastrul din zona.
La inceputul anului trecut, Primaria lui Emil Boc anunta ca este pe punctul de a incheia tranzactia prin care Parcul Feroviarilor urma sa fie transmisa de la Ministerul Transporturilor catre muncipalitate, fiind necesare doar incheierea unor formalitati la nivel de Guvern. Erau promise investitii majore in cele 5,4 hectare ale parcului, precum si cumpararea unei cladiri din incinta acestuia. "Speram ca pana la urma nu vom mai intalni niciun fel de obstacol din partea Ministerului Transporturilor care de principiu, pentru prima data a spus da, deci acum suntem de la faza de nu la da. Speram ca din februarie imediat sa se poata rezolva aceste problema", declara Emil Boc in 2016, intr-o discutie privind bugetul local.
Practic, in plin an alectoral si dupa ce mai multe ONG-uri redactasera o petitie pentru trecerea parcului in proprietatea municipalitati, Emil Boc, edilul orasului de cinci stele care candida pentru un nou mandat, s-a gandit ca poate n-ar strica sa mai castige niste voturi, mizand pe emotivitatea celor care au apucat sa calatoreasca cu faimosul trenulet din Oraselul Copiilor.
Bineinteles, alegerile eu trecut intre timp, iar uitarea si-a facut loc in mintea si sufletele clujenilor, care protesteaza de saptamani deja contra unei chestiuni abstracte pe care o mare parte dintre ei n-o inteleg. Sigur, este mai usor sa protestezi contra ceva decat pentru ceva, insa este curios si trist in acelasi timp cum daca Emil Boc si reprezentantii autoritatilor publice isi uita promisiunile, in acelasi mod clujenii uita sa li le mai aminteasca. Iar nepasarea unora se poate observa cel mai frumos zilnic in parc, in jurul orelor 16-17:00, cand clujenii isi plimba cainii printre gunoaie inainte de a iesi din nou in strada pentru a urla "Cine nu sare, nu vrea schimbare!".
Andrei Virag
© 2021 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1714 (s) | 33 queries | Mysql time :0.048148 (s)
Comentarii (1)