Liderul AUR, George Simion, și-a serbat ziua de naștere cu circa 100 de invitați, hore, sârbe, injurii la adresa USR și grătare. La petrecere nu s-a ținut cont de nicio măsură, deși Tunari, localitatea unde s-a întâmplat totul, se află deja pe lista zonelor cu restricții. 

În plin val patru al pandemiei, George Simion (AUR), și-a serbat ziua de naștere cu sute de invitați care au petrecut fără să țină cont de vreo măsură, lângă locuința sa din Tunari. 

S-a cântat, s-au încins hore și sârbe și s-a scandat ca pe stadion. De asemenea, s-au făcut la grătar fripturi de porc și carne de oaie, la proțap. Invitații au interpretat cântece patriotice și de unire cu Republica Moldova, dar și celebrul 'Imn al Golanilor'. 

Inițial, la petrecerea organizată cu ocazia zilei de naștere a lui George Simion au venit în jur de 20 de persoane, dar pe parcurs, numărul a crescut la 100. Dan Diaconescu s-a numărat printre cei prezenți, scrie Gândul.

Pe la 22.30 s-au aprins torțele și s-a adus tortul, iar participanții i-au cântat lui George Simion 'La mulți ani'. După jumătate de oră, cei prezenți au trecut la scandări repetate în mai multe reprize. Sursa citată scrie, citând martori, că 'M..e USR' a fost laitmotivul petrecerii. 

Multe persoane s-au retras de la petrecere după ora 23:30, rămânând vreo 20, care au continuat distracția. La orele dimineții, mesele erau încărcate cu resturi de la petrecere. 

Localitatea Tunari, acolo unde a avut loc petrecerea lui George Simion, se află deja pe lista zonelor cu restricții. 

„Nu vom intra la guvernare, propunem un guvern de specialiști sau suntem de acord și cu varianta alegerilor anticipate”, a spus George Simion în fața presei, pe 7 septembrie. „O să vă arătăm tuturor ce se întâmplă în ședința Biroului Permanent Reunit. O să fiu în direct pe Facebook, toată lumea o să vadă”, a adăugat acesta.

Întrebat ulterior de presă dacă dorește un „guvern tehnocrat”, George Simion a spus: „Nu! Dorim un guvern de specialiști sau alegeri anticipate!”

TEHNOCRAȚÍE s. f. 1. Orientare în sociologia și politologia contemporană potrivit căreia rolul în conducerea societății trebuie să revină specialiștilor din diverse domenii. 2. Sistem de guvernare controlat de tehnicieni, îndeosebi experți tehnici, ca alternativă la cel în care conducerea o au factorii politici. ♦ Intelectualitate tehnică (cu rol conducător). – Din fr. technocratie coral