George Simion a fost umilit de un grup de români la protestul profesorilor din Piața Victoriei. Liderul AUR a fost prezent astăzi la un miting organizat de cadrele didactice din România, dar nu a avut parte de primirea la care visa. Ce cerință au avut liderii sindicali de la „Spiru Haret” şi de la Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) pentru Simon? Acesta și alți doi parlamentari s-au urcat în mașină și au plecat la doar două minute după convorbirea cu profesorii. Ce s-a întâmplat în văzul tuturor?

Protestul profesorilor din Piața Victoriei: George Simion a fost umilit de români

Liderul AUR s-a prezentat miercuri, 25 mai, la un miting din Piața Victoriei organizat de profesorii de la noi. Acesta se aștepta să aibă parte de o primite cel puțin bună, dar realitatea nu a fost deloc așa.

Liderii sindicali de la „Spiru Haret” şi de la Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) i-au cerut acestuia să nu instrumenteze politic protestul lor și să plece.

George Simion și alți doi colegi de partid s-au conformat și au părăsit perimetrul la doar două minute după. Cu toate astea, președintele AUR a postat pe rețelele de socializare o imagine în care prezintă situația diferit și nu menționează umilința la care a fost supus.

,,Am cunoscut acești oameni acum 30 de minute”

”1800 lei… Marcel Ciolacu care nu merge la serviciu poate trăi din acești bani? Am cunoscut acești oameni acum 30 de minute la mitingul lucrătorilor in învățământ. Am fost singurii parlamentari prezenți”, a scris Simion pe Facebook, alături de selfie-uri din Piața Victoriei.

De asemenea, cel din urmă a susținut să precizeze în primul comentarii al postării sale că el și cei doi colegi au fost singurii parlamentari prezenți la manifestațiile menționate.

,,Am cunoscut acești oameni acum 30 de minute la mitingul lucrătorilor in învățământ. Am fost singurii parlamentari prezenți”, a scris acesta.

Detalii despre protest

Profesorii și poștașii au ieșit astăzi în fața Guvernului pentru a-și striga nemulțumirile. Salariații în cauză denunță starea avansată de sărăcie în care trăiesc.

Conform sindicaliștilor, numeroase școli se confruntă cu o lipsă acută de personal nedidactic. Această categorie nu beneficiază nici acum de sporurile pentru condițiile de muncă. Ei stau peste program, dar nu sunt remunerați suplimentar pentru munca prestată.

Manifestația din Piața Victoriei este organizată de Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, Federaţia Sindicatelor din Educaţie SPIRU HARET şi Federaţia Naţională Sindicală Alma Mater. Ei se află în stradă astăzi în numele celor peste 300.000 de salariați din învățământ.

  coral