News Flash:

Germania prelungeşte controalele la frontiera cu Austria şi Cehia cu încă 14 zile

18 Februarie 2021
1882 Vizualizari | 0 Comentarii
controale frontiera germania

Germania îşi va prelungi cu 14 zile până la începutul lunii martie controalele la frontierele cu Tirolul austriac şi Cehia, în lupta împotriva răspândirii noilor variante de COVID-19, a transmis Guvernul german, scrie AFP.

Ministerul german al Sănătăţii a prelungit cu 14 zile aceste controale, care a intrat în vigoare duminică şi care provoacă critici atât în Europa, cât şi în Germania, a anunţat marţi seara o purtătoare de

cuvânt a ministerului.

Confederaţia asociaţiilor patronale germane (BDA) a criticat dur aceste controale și crede că afectează activităţile economice şi lanţurile de aprovizionare

Înaintea unui anunţ cu privire la o relaxare a unor resticţii redeschiderea şcolilor la 22 februarie, Germania urmează să propună teste antigenice anti-covid gratuite, dar şi autoteste de un euro, a transmis ministrul Sănătăţii Jens Spahn.

”Începând de la 1 martie, toţi cetăţenii trebuie să poată fi testaţi în mod gratuit de către personal format în efectuarea unor teste antigenice rapide.

Ele sunt de-acum destul de disponibile pe piaţă”, a anunţat Ministrul Sănătății pe Twitter.

Toate costurile acestor teste antigenice va fi suportat de către statul federal, conform agenţiei germane de presă DPA

Teste care să fie aplicate de către germani înşişi ”trebuie, de asemenea, să fie disponibile tuturor, după aprobarea lor” de către Institutul federal al Medicamentelor şi Materialelor Medicale, a

adăugat Spahn.

” Aceste teste pot să contribuie la siguranţa vieţii de zi cu zi, mai ales în şcoli şi grădiniţe”, a subliniat el, precizând că ministerul său ”negociază în prezent cu diverşi producători”.

O contribuţie în valoare de un euro la achiziţionarea acestor teste este studiată în prezent, scrie presa germană.

Testele antigenice nu sunt însă considerate la fel de fiabile ca testele PCR.

În Germania, Institutul Robert Koch pledează în favoarea unei validări a unui test antigenic pozitiv printr-un test PCR.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1283 (s) | 33 queries | Mysql time :0.054497 (s)