Previziunile sumbre s-au adeverit: muncitorii sezonieri din Germania suspecți de coronavirus sunt trimiși înapoi în România. Potrivit unor surse, un avion cu aproximativ 200 de persoane urma să aterizeze astăzi pe Aeroportul din Târgu Mureș, însă zborul a fost anulat, iar românii urmează să fie aduși în țară cu autocarul și vor fi repartizați în județele din care provin. Persoanele vor intra în carantină timp de două săptămâni, iar cei care vor prezenta simptome vor fi internați în spital.
 

Amintim că doar de pe Aeroportul Cluj au fost transportați în perioada 9-30 aprilie 9.761 de muncitori sezonieri către alte state, România fiind singura țară care a permis astfel de zboruri. Pozele realizate în 9 aprilie, când a avut loc prima cursă de pe Aeroportul Cluj spre Germania, au devenit virale și au fost prezentate în exclusivitate de către Gazeta de Cluj. Fotografiile au vorbit de la sine și ne arătau cum nu s-au respectat măsurile de combatere a coronavirusului, subiect ce a înfuriat o țară întreagă, cerându-se chiar demisii în stânga și-n dreapta, devenind și o ocazie oportună pentru plata unor polițe mai vechi. Dar lăsând asta la o parte, grav este că, din păcate, așa cum mulți preconizau, Germania ne trimite românii infectați/suspecți de coronavirus înapoi în țară!

Prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean, a declarat pentru Gazeta de Cluj că nu are cunoștință despre acest aspect, nu a fost informat, iar dacă erau persoane in județ ar fi trebuit să fie anunțat.

”Am mai avut niște situații în care înțeleg că se dorea repatrierea unui număr de cetățeni care plecaseră de pe Aeroportul din Cluj și erau nemulțumiți de condițiile de ședere sau condițiile contractuale din Germania și doreau să se întoarcă înapoi. Am solicitat Ministerului Transportului să ducă aeronava respectivă – care a fost și anulată între timp – pe Aeroportul din Iași, având în vedere că majoritatea cetățenilor erau din zona Moldovei. Deci, din Cluj, nu știu să fie nimic, iar din cei care au plecat spre Germania, din județul Cluj erau extrem de puțini, vorbim de sub zece din totalul celor care au plecat. Într-adevăr, din alte județe din Transilvania erau destul de mulți. Dar nu cunosc și nu am fost informat de așa ceva, deci probabil că nu se mai realizează”, a precizat prefectul Mircea Abrudean.

Sursa

coral