Un tânăr din Gherla a fost arestat reventiv pentru 30 de zile, fiind acuzat de tăierea fără drept de arbori din fondul forestier național.

Potrivit IPJ Cluj, la data de 19 decembrie, polițiștii Secției Rurale Gherla au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui tânăr, în vârstă de 24 de ani, cercetat în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul infracțiunii de tăierea fără drept de arbori din fondul forestier național. În fapt, acesta este bănuit că la data de 14 decembrie, alături de un alt bărbat, s-ar fi deplasat într-o zonă împădurită situată pe raza comunei Fizeșu-Gherlii și ar fi tăiat doi arbori din speciile fag și gorun, cauzând un prejudiciu de peste 1.600 de lei.

Ulterior, bărbatul s-ar fi întors în respectiva zonă în scopul transportării materialului lemnos. În baza probatoriului administrat, acesta a fost reținut 24 de ore, iar ulterior, instanța a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a bărbatului. Materialul lemnos a fost ridicat și predat reprezentanților Ocolului Silvic.

coral