Gigi Becali este un milionar atipic care, de regula, are in buzunar teancuri de bancnote. Exista insa si situatii, ce-i drept foarte rare, cand patronul FCSB-ului ajunge la fundul sacului. Este momentul in care omul de afaceri “ia cu asalt” banca, asa cum s-a intamplat recent.

Gigi Becali a demonstrat, de fiecare data cand a avut ocazia, ca este o “fabrica” de bani. A dat imprumuturi cu nemiluita, a facut donatii, a construit biserici… Ba mai mult, in trecut, chiar s-a laudat ca si-a ajutat, in total, prietenii cu 50 de milioane de euro! Dar nu va imaginati ca buzunarele latifundiarului sunt ca un sac fara fund. Se mai termina si la el lichiditatile, si merge ca orice muritor cu nevoi… la banca.

Cu sacii de bani la subrat

Gigi Becali a fost intalnit la o banca din Capitala. Ionut Lutu, aghiotantul sau, i-a asigurat, permanent, securitatea. Cei doi au iesit din institutia bancara situata in zona Dorobanti cu cate un sac de bancnote! Patronul FCSB-ului a afisat un zambet larg de satisfactie, lucru, de altfel, explicabil daca tinem cont ca a intrat in posesia “prazii”. A plecat triumfator din zona si s-a retras, alaturi de omul sau de incredere, incotro avea treaba.

Inclusiv vestimentatia aleasa de Gigi Becali pentru aceasta ”misiune” a fost inedita. Celebrul om de afaceri s-a imbracat super-lejer, iar sacul cu bani scosi din banca l-a carat la subrat, ca nu cumva cineva sa intuiasca ce tine acolo. Imaginile abracadabrante cu patronul FCSB-ului si Ionut Lutu dupa ce au “spart” banca sunt de-a dreptul senzationale si nu merita, sub nicio forma, ratate. Cert este ca asa “pachete” vezi o data in viata…

100 lei, “prima” pentru o vanzatoare

La iesirea din banca, Gigi Becali a fost “acostat” de o vanzatoare, care incerca sa-l “combine” la un mini-ghiveci cu flori. Latifundiarul din Pipera nu a “muscat” insa darnic, cum il stim cu totii, i-a oferit femeii o bancnota de 100 de lei. Dupa care omul de afaceri s-a retras, multmumit, din zona.

A vrut sa-si deschida banca

Cu mai bine de 10 ani in urma, Gigi Becali depunea la BNR documentele prin care incerca sa isi infiinteze propria banca, insa dosarul sau a fost respins.

“Becali Bank” trebuia sa se numeasca institutia financiara pe care dorea sa o infiinteze patronul FCSB, Gigi Becali. Potrivit regulamentului de autorizare a institutiilor de credit, la constituirea unei banci, BNR a analizat provenienta fondurilor, precum si transparenta sursei fondurilor, aceste lucruri fiind, dupa presa vremii, principalele piedici pentru care “Becali Bank” n-a primit licenta.

Cum a facut Becali avere

Gigi Becali este patronul FCSB-ului si unul dintre cei mai bogati oameni de afaceri din Romania. Insa, inainte de Revolutie, situatia sa era mult diferita fata de cea din prezent. A absolvit Liceul Iuliu Maniu din Bucuresti si, in prima faza, a lucrat ca lacatus-mecanic la ICCE, pe platforma Baneasa. Anul 1989 l-a prins lucrand ca paznic, la vane si robineti de la subsolul cladirii.

Dupa Revolutie, gratie unui imprumut luat de la Gica Hagi si a banilor pe care i-a mostenit, Becali a inceput sa importe din Turcia, cu ajutorul unor TIR-uri, blugi, tigari si sapun. Ulterior, in 2008, a ajuns la o avere de 725 de milioane de euro. In 2005, Gigi Becali s-a inscris la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Ecologice, dar doi ani mai tarziu s-a retras, dupa ce s-a implicat activ in politica. coral