GOTO Parking continuă demersurile de modernizare și digitalizare și instalează stații de încărcare pentru mașinile electrice. Acestea vor fi complet funcționale începând cu luna aprilie, devenind astfel prima parcare de aeroport din România care oferă un astfel de serviciu.

GOTO Parking, parcarea Aeroportului Internațional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca, a devenit cea mai modernă parcare din România, în urma unor investiții care, în mare parte, au vizat procesul de digitalizare. 

În momentul de față GOTO Parking este singura parcare de aeroport din România care are un sistem integrat de management al parcării, posibilitatea de a rezerva locuri prin aplicația Zen Parking și plata taxei de parcare prin aplicația yeParking. La aceste facilități urmează să se adauge din luna aprilie și două stații de încărcare a mașinilor electrice, pentru a veni în întâmpinarea nevoilor clienților.

„Tot mai multe persoane achiziționează mașini electrice din diferite motive: că sunt mai prietenoase cu mediul, datorită costurilor reduse, a subvențiilor oferite de stat. Cert este că numărul mașinilor electrice care circulă pe străzile Clujului este tot mai mare, iar o parte din ele, inevitabil, ajung și în parcarea noastră. Noi ne dorim să le oferim clienților noștri servicii complete și moderne, motiv pentru care am făcut demersurile necesare să instalăm stații de încărcare a mașinilor electrice. Suntem cea mai modernă parcare de aeroport din România și vrem să mergem și în continuare pe această linie”, a declarat Dan Danciu, Directorul General GOTO Parking.

Așadar, în incinta GOTO Parking vor fi instalate două stații de încărcare a mașinilor electrice și vor putea fi folosite începând cu luna aprilie a acestui an. Tendința reprezentanților GOTO Parking de a merge într-o direcție de modernizare, tehnologizare și parcare verde a dus în anul 2021 la o creștere de peste 18% a numărului de mașini parcate față de anul precedent. Este vorba despre aproximativ 394.000 de șoferi care au utilizat serviciile oferite de GOTO Parking în anul 2021, față de 333.104 de tichete emise în 2020.

Nu doar numărul de utilizatori ai parcării a crescut, ci și timpul mediu de staționare, de la 50 de minute în 2020, la 79 de minute în 2021.

În anul 2022, reprezentanții GOTO Parking se așteaptă ca numărul de mașini parcate să își continue trendul ascendent și să atingă pragul de 500.000 de tichete emise. De asemenea, compania va continua să investească în modernizarea și dezvoltarea parcării, dotarea parcării cu stații de încărcare pentru mașinile electrice fiind doar un prim pas în această direcție.

DESPRE GOTO Parking

GOTO Parking este cea mai modernă parcare de aeroport din România, situată în proximitatea Aeroportului Internațional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca.

Parcarea beneficiază de sistemul LPR (License Plate Recognition, pentru identificarea numerelor de înmatriculare auto) și al parcării Equinsa, dar și de un sistem modern de plată prin intermediul aplicației yeParking și de posibilitatea de rezervare din timp a locului de parcare, pentru a evita timpii lungi de așteptare. Clienții GOTO Parking se pot bucura de marcaje care au rolul de a fluidiza traficul, de un sistem de iluminare modern, dar și de siguranță în interiorul parcării, deoarece obiectivul este supravegheat cu ajutorul unui sistem video performant.

Din 2019, de la preluarea parcării aeroportului din Cluj, reprezentanții GOTO Parking au modernizat și adaptat acest obiectiv de interes dorințelor clienților, oferind servicii similare cu cele întâlnire pe orice aeroport european pentru a reduce stresul și imprevizibilitatea de a găsi un loc de parcare într-una dintre cele mai tranzitate zone din municipiul Cluj-Napoca.

 

  coral