Supărare mare în Grecia față de modul în care guvernul a gestionat criza incendiilor. Procurorii au început o anchetă deoarece există suspiciuni că focurile ar fi fost puse intenționat. În Grecia au izbucnit aproape 600 de incendii în doar câteva zile.

Publicația elenă Ta Nea a realizat un scurt inventar al comentariilor elogioase făcute de greci pe rețelele de socializare la adresa pompierilor români care ajută la stingerea incendiilor de pădure care pârjolesc țara, anunță G4Media:. Ununl dintre ei a declarat că pleacă din Grecia direct la Cluj.

Olgakoum: Voi pleca în munţi. Ai României, pentru că de la ai noştri ne-am luat adio. Oricum în fiecare vară mergeam la Braşov. Este timpul să merg mai la nord spre Cluj Napoca. Şi spunem că sunt nebuni aceşti români. Au şi parcuri întinse (de-adevăratelea, nu 5 copaci) chiar în mijlocul oraşelor.

Oamenii sunt supărați pe autorități. Ei acuză că nu au primit ajutor nici de la guvern, nici de la vreun partid politic.

“Furie, asta este tot ce simt, spune o femeie”.

“Dacă nu există niciun plan de prevenție pentru păduri, dacă pădurea nu este curățată… Eu nu sunt pădurar, dar cred că trebuie să existe niște măsuri de prevenție, nu să faci ceva abia după ce se întâmplă”, afirmă un bărbat, potrivit Digi 24.

Câteva sute de oameni s-au adunat în fața Parlamentului din Atena să protesteze față de modul în care guvernul a gestionat criza incendiilor care au distrus pădurile și proprietățile din toată țara.

Televiziunile și rețelele de socializare sunt pline de comentariile furioase ale grecilor despre faptul că nu au fost suficiente dotări și efective de pompieri care să combată incendiile. După un deceniu de austeritate, și serviciile de urgențe sunt grav slăbite. Sindicatele spun că este nevoie urgentă de cel puțin 5.000 de pompieri.

CITEȘTE ȘI:

Grecii sunt uimiţi de pompierii români: “Sunt de pe altă planetă”

coral