Grecia a înregistrat 19 noi cazuri de coronavirus în 24 de ore și niciunul nu provine de la turiști străini. Și totuși, frustrarea este în creștere în statul elen pentru că oamenii nu respectă recomandările.

Presa greacă subliniază faptul că nu s-a înregistrat niciun rezultat pozitiv în urma testelor efectuate la punctul de trecere Kulata – Promachonas sau în aeroporturi. Poate fi un semn că noua politică implementată de guvernul de la Atena referitoare la obligativitatea testului negativ la intrarea în țară începe să funcționeze. Cu alte cuvinte, probabilitatea unor cazuri noi aduse din afara Greciei este mai mică, pentru că nu se mai poate intra, terestru, fără un test Covid-19 negativ.

Pe de altă parte însă, hotelierii greci se plâng că, din cauza noilor restricții, rezervările din străinătate sunt în cădere liberă, adică tocmai acelea care generau venituri importante în anii trecuți.

Pe de altă parte, frustrarea este în creștere în Grecia și pentru că oamenii nu respectă recomandările.

În ciuda restricțiilor privind întrunirile, sunt organizate petreceri cu mulți participanți, atât în reședințe private, cât și în locuri publice, mai ales în barurile de pe plaje.

Mai mult, în terminalele aeroporturilor sunt deseori cozi interminabile, fără niciun fel de distanțare fizică, așa cum ar trebui pentru protejarea pasagerilor și a angajaților.

Și pe feriboturi se încalcă frecvent regulile de protecție sanitară. Pasagerilor li se permite, ba chiar sunt încurajați să urce pe nave, fără mască și în ciuda faptului că feriboturile sunt arhipline și nu se poate păstra distanța de siguranță.

Între timp, au fost din nou cozi mari la intrarea în Grecia, la punctul de frontieră Kulata. 

O româncă ce se întorcea din statul elen a surprins ieri în imagini sute de mașini au format o coadă de câţiva kilometri în apropierea graniței.

Cozile de la Vama Kulata au devenit o obișnuință pentru turiștii care sunt nevoiți să aștepte ore în șir pentru formalitățile de la frontiera cu Grecia. Toate acestea, după ce elenii au luat decizia de a lăsa deschis un singur punct de frontieră între țara lor și Bulgaria. coral