News Flash:

GreenTAGS, o nouă companie specializată în oferirea de  soluții sustenabile pentru captarea de energie verde, se lansează în România

7 Martie 2022
497 Vizualizari | 0 Comentarii
Iulia Prodan 1

GreenTAGS, o nouă companie specializată în soluții inovatoare de captare de energie verde de la pământ în scopul încălzirii și răcirii clădirilor, se lansează azi pe piața din România. Obiectivul GreenTAGS este de a oferi soluții tehnice sustenabile pentru exploatarea potențialului de generare a energiei verzi prin intermediul fundațiiilor clădirilor și a altor structuri care sunt în contact direct cu pământul pentru încălzirea și răcirea clădirilor.

GreenTAGS este o inițiativă Expert Proiect, companie de expertizare tehnică și proiectare specializată în inginerie civilă și inginerie geotehnică. Proiectul GreenTAGS, care propune tehnologii inovative pentru utilizarea surselor de energie regenerabilă a fost lansat pentru a completa portofoliul de servicii oferite de Expert Proiect. Întregul concept GreenTAGS a fost realizat de Iulia Prodan, lector la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, specialist în Inginerie Geotehnică.

„GreenTAGS este un proiect de suflet, născut din Expert Proiect și este totodată o translatare perfectă dinspre cercetare înspre implementare a unor tehnologii inovatoare care vin să întâmpine și să contribuie totodată într-un mod inteligent la provocările actuale date de transformarea urbană în contextul nevoii utilizării resurselor de energie regenerabilă și de reducere a emisiilor de CO2 la nivel urban. GreenTAGS este totodată pasiune, dorință de dezvoltare continuă pentru a face față și pentru a contribui activ la provocările date de schimbările de direcție și de dezvoltare la nivel de mediu, societate și planetă”, a explicat Iulia Prodan, CEO GreenTAGS.

Structurile geoenergetice reprezintă o soluție inovatoare și durabilă pentru încălzirea și răcirea clădirilor noi. Soluțiile GreenTAGS oferă oportunitatea de a exploata o energie verde de la pământ care în alte situații ar rămâne pierdută. Conceptul care stă la baza acestei tehnologii este acela de a utiliza elemente din beton armat care interacționează cu pământul și care sunt necesare din motive de rezistență și stabilitate (fundații, piloți, sisteme de sprijin a excavațiilor, sisteme de sprijin a pantelor și versanților etc.) și transformarea lor în schimbătoare de călduri, în timp ce pământul este sursa primară de energie.  

Soluțiile tehnice GreenTAGS sunt o parte inovativă a soluțiilor de energie geotermală. Ele presupun costuri de implementare mult reduse față de sistemele geotermale clasice, oferind totodată o sursă locală de energie termică fără fluctuații de costuri în exploatare.

„Până în prezent, am realizat mai multe proiecte în diferite etape de implementare, de la studii de oportunitate și fezabilitate, proiectare avansată și optimizare și până la implementarea propriu-zisă și monitorizare. Am aplicat soluțiile noastre atât la instituții publice, cum ar fi corpul nou de Ambulator al Spitalului de Urgență Oradea, cât și la clădiri rezidențiale și clădiri de birouri. Ne dorim ca soluțiile noastre să fie cunoscute pentru a le putea implementa la scară largă, la nivel național și să contribuim la crearea unui mediu construit sustenabil unde calitatea vieții, confortul și optimizarea costurilor să reprezinte noua normalitate”, a adăugat Iulia Prodan, CEO GreenTAGS.

Echipa GreenTAGS este formată, în momentul de față, din șase ingineri cu studii specifice pe plan național și internațional precum și  cu experiență în domeniul ingineriei geotehnice și a structurilor geoenergetice. Au realizat deja diferite proiecte, atât la instituții publice, cât și în mediul privat, iar în viitor își doresc să se dezvolte ca lideri pe piața din România în ceea ce privește oferirea de  soluții sustenabile pentru captarea de energie verde pentru construcțiile noi.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

greentags iulia prodan energie verde
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1715 (s) | 33 queries | Mysql time :0.068327 (s)