Exista o stransa legatura intre grupa de sange, caracter si compatibilitatea dintre oameni.

Inca din epoca Chinei antice se presupunea existenta anumitor particularitati sanguine proprii fiecarui individ si se intuia o corelare intre caracteristicile biologice ale sangelui si comportamentul individului.

Cu toate acestea, descoperirea celor patru grupe sangvine este recenta – sec.XIX – iar urmarea acestei descoperiri pentru medicinei a fost posibilitatea efectuarii transfuziei de sange, respectand ompatibilitatile si incompatibilitatilor stabilite.

Exista patru grupe de sange – 0 (I) , A (II), B (III), AB (IV) si fiecare dintre ele are particularitati unice. Insa, cercetatorii au reusit sa stabileasca si grupa de sange a lui Iisus Hristos, cel care si-a jertifut trupul si sangele pentru omenire. Curiosi sa aflati care era?

Ei bine, in acest moment, in lume sunt cunoscute mai multe tesaturi-relicva, precum Sudarium de la Oviedo (n.r. nordul Spaniei), Fesul Sfant de la Cahors, Giulgiul de la Torino si marama de la Kornelimünster, care sunt puse in legatura cu inmormantarea lui Iisus Hristos.

Conform sudariumchristi.com, in ceea ce priveste Giulgiul de la Torino si Sudarium de la Oviedo, numeroase studii stiintifice au dovedit ca urmele de sange de pe ambele tesaturi provin de la un barbat decedat cu grupa sangvina AB.

Ramasitele de sange din nas si gura ale Mantuitorului I-au fost colectate pe Sudarium de la Oviedo, iar capul I-a fost infasurat cu Fesul Sfant de la Cahors (n.r. Franta) si in cele cele din urma, corpul I-a fost acoperit cu Giulgiul de la Torino. Tesaturile au fost alese pentru procesiunile de inmormantare datorita capacitatii lor puternice de absorbtie si datorita calitatii materialului.

Caracteristicile grupei AB IV

Grupa de sange AB este cea mai rara din lume.

Oamenii cu grupa de sange AB formeaza doar 3% din populatia pamantului. Doar 3% dintre caucazieni au grupa AB+, 2% dintre hispanici, 4% dintre afro-americani si 7% dintre asiatici. Grupa de sange AB- este si mai rara: 1% la caucazieni, 0.3% la afro-americani, 0.2% la hispanici si 0.1% la asiatici;

Ei pot sa primeasca sange de la toate celelalte grupe, dar nu pot dona decat pentru aceeasi grupa. In situatii de urgenta, cei cu acest tip de sange au cel mai mare avantaj, pentru ca pot primi mult mai repede transfuzii;
– plasma din sangele AB poate fi donata oricarei alte grupe;

Sunt introvertiti, calmi, rationali si foarte empatici, intelegandu-se cu ceilalti doar din priviri. Printre defectele lor, se numara tendinta de a critica aspru si faptul ca iarta foarte greu daca li s-a gresit. Au multi prieteni, dar adesea au nevoie sa se izoleze social si sa stea doar cu ei insisi. Desi nu lucreaza foarte bine in echipa, oamenii cu grupa de sange AB reusesc sa ajunga departe in cariera, mai ales daca au proiecte individuale. Sunt persoane care lucreaza cu minutiozitate si atentie. Din punct de vedere al relatiilor, cei cu grupa de sange AB sunt compatibili cu toata lumea, indiferent de grupa sanguina. coral