News Flash:

Grupul Blejnar-Nemes a fost trimis in judecata. Vezi acuzatiile si comunicatul DNA

4 Iulie 2014
1698 Vizualizari | 3 Comentarii
BZC Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.9219 RON (-0.0022)
USD: 4.1823 RON (+0.0083)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei au dispus trimiterea in judecata a inculpatilor:

1. NEMES RADU, in
stare de arest preventiv, coordonatorul grupului infractional organizat,
2. NEMES DIANA, administrator la S.C. Excella Real Grup S.R.L, sotia primului mentionat, in stare de arest la domiciliu,
3. GULIU GEORGE, in stare de arest preventiv in alta cauza, asociat si administrator la S.C. Excella Real Grup S.R.L. Nicolae Balcescu, jud. Constanta,
toti pentru savarsirea infractiunilor concurente de evaziune fiscala si constituirea unui grup infractional organizat (in forma constituirii
De asemenea, s-a dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a urmatorilor inculpati:
4. CHIRVASITU DUMITRU, administrator in fapt al S.C. Inkasso Jobs S.R.L. Mihail Kogalniceanu, judetul Constanta, pentru complicitate la evaziune fiscala, constituirea unui grup infractional organizat (in forma constituirii) si spalare de bani in forma continuata
5. BULIGA MIHAI, pentru complicitate la evaziune fiscala si constituirea unui grup infractional organizat (in forma constituirii)
6. BELBA NICOLAE, persoana care controla S.C. Divers Zootehnic S.R.L. si S.C. Partener Noblesse S.R.L pentru complicitate la evaziune fiscala si constituirea unui grup infractional organizat (in forma sprijinirii),
7. JUGANARU ANDREI FLORIN, administrator de fapt al S.C. Crivas Logistic S.R.L. Bucuresti si al S.C. Rad Trans Concept S.R.L. Bucuresti, pentru complicitate la evaziune fiscala si constituirea unui grup infractional organizat (in forma constituirii)
8. PREDA DUMITRU EMILIAN, pentru complicitate la evaziune fiscala si constituirea unui grup infractional organizat (in forma constituirii),
9. MOLDOVAN OVIDIU IOAN, administrator al SC Benzoil Sibiu, pentru complicitate la evaziune fiscala si constituirea unui grup infractional organizat (in forma constituirii)
10. GHISE PAVEL DUMITRU, asociat si administrator al SC Ana Oil SRL Sibiu, jud.Sibiu, pentru complicitate la evaziune fiscala si constituirea unui grup infractional organizat (in forma constituirii)
11. BLEJNAR SORIN, la data faptelor presedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (A.N.A.F), pentru complicitate la evaziune fiscala si constituirea unui grup infractional organizat (in forma sprijinirii)
12. COMANITA VIOREL, la data faptelor director la Autoritatea Nationala a Vamilor (A.N.V.), pentru complicitate la evaziune fiscala si constituirea unui grup infractional organizat (in forma sprijinirii)
13. SECAREANU FLORIN DAN, ofiter de politie in cadrul – M.A.I. – Directia Generale de Informatii si Protectie Interna (D.G.I.P.I.), pentru complicitate la evaziune fiscala, constituirea unui grup infractional organizat (in forma sprijinirii) si permiterea accesului unor persoane neautorizate la informatii ce nu sunt destinate publicitatii,
14. VRINCEANU (FOSTA COZMA) MARIANA, pentru complicitate la evaziune fiscala si constituirea unui grup infractional organizat (in forma sprijinirii)
15. IONESCU LUCIAN FLORIN, administrator la S.C. Delta Oil Logistic S.R.L, pentru complicitate la evaziune fiscala si constituirea unui grup infractional organizat (in forma sprijinirii)

De asemenea, s-a dispus trimiterea in judecata a urmatoarelor persoane juridice:
16. S.C. EXCELLA REAL GRUP S.R.L. (jud. Constanta) pentru savarsirea infractiunii de evaziune fiscala
17. S.C. INKASSO JOBS S.R.L. (jud. Constanta) pentru complicitate la evaziune fiscala si spalare de bani,
Precum si
18. S.C. BENZ OIL S.R.L. MEDIAS, pentru complicitate la evaziune fiscala,
19. S.C. ANA OIL S.R.L. SIBIU pentru complicitate la evaziune fiscala
20. S.C. DIVERS ZOOTEHNIC S.R.L. CONSTANTA,
21. S.C. PARTENER NOBLESSE S.R.L. CONSTANTA,
22. S.C. ROMEROM GRUP S.R.L. CONSTANTA,
23. S.C. ACCESING PERFECT S.R.L. CALARASI,
24. S.C. M&S MARKET S.R.L. CONSTANTA,
25. S.C. MILENIUM ENERGY S.R.L. BUCURESTI,
26. S.C. GABROS INVENT STRATEGIES S.R.L. BUCURESTI,
27. S.C. CIBIN DISTRIBUTION S.R.L. BUCURESTI,
28. S.C. AGRO LINE EXPRES S.R.L. BUCURESTI,
29. S.C. RAD TRANS CONCEPT S.R.L. BUCURESTI,
30. S.C. CRIVAS LOGISTIC S.R.L. BUCURESTI,
31. S.C. DELTA OIL LOGISTIC S.R.L. BUCURESTI,
32. S.C. ENERGROM SUPPLY SERVICE S.R.L. BUCURESTI,
33. S.C. OPTIMA BUSINESS S.R.L. BACAU,
34. S.C. CARPATIC DIVISION S.R.L.,
fiecare pentru complicitate la evaziune fiscala,
In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:
In perioada 2011 – 2012, inculpatii Nemes Radu, Nemes Diana Marina, Guliu George, Chirvasitu Dumitru, Buliga Mihai, Juganaru Andrei Florin, Preda Dumitru, Moldovan Ovidiu Ioan si Ghise Pavel Dumitru au constituit un grup infractional organizat in scopul savarsirii de infractiuni de evaziune fiscala prin sustragerea de la plata obligatiilor fiscale aferente unor tranzactii cu aproximativ 90.000 de tone de motorina comercializate sub aparenta unor produse petroliere inferioare.
Grupul a fost sprijinit in diferite modalitati de Marta Codrut Alexandru, Blejnar Sorin, Comanita Viorel, Secareanu Florin, care reprezentau palierul de protectie, precum si de Vrinceanu (fosta Cozma) Mariana, Belba Nicolae, Ionescu Lucian, care se aflau in subordinea celorlalti membri si executau dispozitiile acestora, cunoscand scopul urmarit.
Inculpatii Nemes Radu, Nemes Diana Marina si Guliu George, precum si S.C. Excella Real Grup S.R.L. au ascuns sursa impozabila corespunzatoare activitatilor reale pe care le desfasura societatea, au inregistrat in contabilitate si in declaratiile fiscale cheltuieli fictive referitoare la achizitii de titei si au omis inregistrarea operatiunilor de comercializare a motorinei, in scopul de a se sustrage de la plata obligatiilor fiscale, prejudiciind bugetul de stat cu suma de 242.642.205,44 lei (aproximativ 56 milioane euro).
Chirvasitu Dumitru, Buliga Mihai, Juganaru Andrei Florin, Preda Dumitru, Moldovan Ovidiu Ioan, Ghise Pavel Dumitru, Vrinceanu (fosta Cozma) Mariana, Ionescu Lucian, precum si persoanele juridice S.C. Inkasso Jobs S.R.L., S.C. Divers Zootehnic S.R.L., S.C. Partener Noblesse S.R.L., S.C. Romerom Group S.R.L., S.C. Accessing Perfect S.R.L., S.C. Millenium Energy S.R.L., S.C. Gabros Invest S.R.L., S.C. Cibin Distribution S.R.L., S.C. Agroline Expres S.R.L., S.C. Benz Oil S.R.L., S.C. Ana Oil S.R.L., S.C. Rad Trans Concept S.R.L., S.C. Crivas Logistic S.R.L., S.C. Delta Oil Logistic S.R.L., S.C. Energrom Supply Service S.R.L. S.C. Carpatic Division S.R.L., S.C. M&S Market S.R.L. si S.C. Optima Business S.R.L au ajutat la savarsirea faptelor descrise anterior, punand la dispozitia autorilor inscrisurile de care aveau nevoie sau realizand nemijlocit operatiunile care urmau sa fie ascunse.
Chirvasitu Dumitru, Nemes Radu si S.C. Inkasso Jobs S.R.L. au transferat prin tranzactii repetate suma totala de 13.212.000 dolari din sumele obtinute din evaziune fiscala catre un cont din Dubai controlat de inculpatii Nemes Radu si Nemes Diana Marina, inregistrand ca justificare operatiuni fictive de consultanta, pentru a disimula origina ilicita a acestor sume.
Mecanismul evazionist presupunea importul de motorina in regim de antrepozit fiscal, fara plata accizelor, de catre S.C. Inkasso Jobs S.R.L., care o revindea imediat catre S.C. Excella Real Grup S.R.L.
In paralel, S.C. Excella Real Grup S.R.L. achizitiona in mod fictiv titei de la mai multe societati fantoma si intocmea inscrisuri care atestau un proces industrial ce nu avea loc in realitate, in care motorina era amestecata cu titei, obtinandu-se produse petroliere inferioare slab accizate. Aceste produse (combustibil lichid greu si combustibil lichid navo) erau vandute in mod fictiv catre alte societati fantoma, astfel incat producatorul se descarca scriptic de stocul de motorina.
In realitate, motorina era vanduta direct de S.C. Excella Real Grup S.R.L. catre mai multi distribuitori (S.C. Benz Oil S.R.L. si S.C. Ana Oil S.R.L.), in baza unor documente fictive care atestau ca furnizori un alt grup de societati fantoma, astfel incat cumparatorii sa aiba o justificare scriptica a stocului.
Ulterior, motorina era distribuita catre statii de carburant, iar sumele obtinute erau transferate in conturile bancare ale societatilor fantoma care aveau aparent rolul de furnizori initiali ai circuitului, de unde erau retrase in numerar si erau impartite intre membrii grupului.
In acest mod, S.C. Excella Real Grup S.R.L. a ascuns natura reala a activitatilor comerciale desfasurate, impiedicand stabilirea sursei impozabile, si nu a achitat acciza si taxa pe valoarea adaugata datorate pentru vanzarea cu motorina, ci o suma mult mai mica aferenta operatiunilor cu combustibil lichid. Accizele de la plata carora s-a sustras societatea sunt in cuantum de 131.360.917,09 lei, iar TVA-ul in cuantum de 109.373.185,05 lei. Totodata, prin inregistrarea de cheltuieli fictive de achizitie de titei si transport corespunzator a fost diminuat profitul si implicit impozitul datorat cu suma de 1.908.103,30 lei.
In cadrul grupului, Nemes Radu si Nemes Diana Marina aveau rolul de coordonare a intregii activitati infractionale, fiind autorii planului, cei care au avansat resursele necesare si principalii beneficiari ai sumelor obtinute din evaziunea fiscala. Totodata, inculpatii detineau 95% din partile sociale ale S.C. Excella Real Grup S.R.L. si au savarsit in mod nemijlocit fapte prin care au ascuns sursa impozabila, mascand tranzactiile generatoare de obligatii sub forma unor activitati de prelucrare nereale, au omis evidentierea operatiunilor prin care a fost vanduta motorina si au evidentiat in schimb achizitii fictive de titei si de servicii de transport, in scopul diminuarii sumelor datorate la buget.
Inculpatii Guliu George, Chirvasitu Dumitru, Buliga Mihai, Juganaru Andrei Florin, Preda Dumitru Emilian si Belba Nicolae erau subordonati direct sotilor Nemes in cadrul grupului si aveau rolul de executanti ai planului infractional, ocupandu-se de operatiunile de import de motorina, transportul acesteia, controlul societatilor fantoma implicate in operatiunile fictive si transferul sumelor de bani. Inculpatul Guliu George avea rolul de administrator al S.C. Excella Real Grup S.R.L. si a actionat ca autor al faptelor de ascundere a sursei impozabile, a omis evidentierea operatiunilor si a evidentiat operatiuni fictive, iar ceilalti inculpati au ajutat la savarsirea acestor fapte. Chirvasitu Dumitru, administratorul S.C. Inkasso Jobs S.R.L., a avut o contributie esentiala la activitatile evazioniste si este autorul faptelor prin care o parte a produsului infractional a fost mascat sub forma unor plati pentru operatiuni de consultanta si transferat catre Nemes Radu si Nemes Diana Marina in Dubai.
Moldovan Ovidiu Ioan (administratorul S.C.Benz Oil S.R.L) si Ghise Pavel Dumitru (administratorul S.C.Ana Oil S.R.L.), au participat la activitatea grupului si au contribuit la fraudarea bugetului, achizitionand de la S.C. Excella Real Grup S.R.L. motorina pentru care nu se platisera taxe si mascand aceste operatiuni prin folosirea unor documente care atestau o provenienta fictiva, dupa care au distribuit-o catre statiile de carburant si au transferat catre furnizori sumele obtinute.
Marta Codrut Alexandru a sprijinit grupul infractional in schimbul unei parti din beneficiile obtinute, asigurand legatura cu functionari publici aflati in sfera lor de influenta si care erau in pozitia de a le proteja interesele. Totodata, Marta Codrut Alexandru a realizat demersuri la cererea lui Nemes Radu, astfel incat sa influenteze procedura de numire a unor functionari pentru ca activitatea evazionista sa se poata desfasura netulburata.
Blejnar Sorin, presedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Comanita Viorel, vicepresedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala si Secareanu Florin, ofiter in cadrul Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna, au sprijinit activitatea grupului, garantandu-i protectia, in virtutea functiilor pe care le detineau. Inculpatii cunosteau activitatea gruparii si au participat in mod repetat la intalniri cu liderii acesteia, insa nu si-au exercitat atributiile pentru a stopa fraudarea bugetului, folosind in schimb informatiile pe care le detineau si pozitia pe care o aveau pentru a sprijini functionarea mecanismului evazionist.
S.C. Excella Real Grup S.R.L. s-a sustras de la plata obligatiilor catre bugetul de stat ascunzand tranzactiile cu motorina desfasurate, omitand evidentierea unor operatiuni comerciale si evidentiind achizitii fictive de titei si de servicii de transport.
S.C. Inkasso Jobs S.R.L. a contribuit la operatiunile efectuate de S.C. Excella Real Grup S.R.L., livrandu-i motorina necesara si furnizandu-i documente fictive privind livrari de titei. Totodata, a transferat o parte a produsului infractional in Dubai sub forma unor operatiuni fictive de consultanta pentru a ascunde originea banilor.
S.C. Divers Zootehnic S.R.L. si S.C. Partener Noblesse S.R.L. (controlate in fapt de Belba Nicolae), precum si S.C. Romerom Group S.R.L., S.C. Accessing Perfect S.R.L. si S.C. M&S Market S.R.L. (controlate in fapt de Chirvasitu Dumitru) au contribuit la realizarea circuitului fictiv prin care S.C. Excella Real Grup S.R.L. se aproviziona aparent cu titei, furnizand documentele necesare pentru inregistrarea in contabilitate a acestor operatiuni. Totodata, S.C. Divers Zootehnic S.R.L. si S.C. Partener Noblesse S.R.L. au retras in numerar aproximativ 120.000.000 lei din sumele obtinute din evaziune fiscala, folosind ca justificare achizitii fictive de cereale.
S.C. Millenium Energy S.R.L. si S.C. Gabros Invest S.R.L. (controlate in fapt de Juganaru Andrei Florin si Preda Dumitru Emilian), precum si S.C. Cibin Distribution S.R.L. (controlata in fapt de Chirvasitu Dumitru) au contribuit la inregistrarea operatiunilor fictive prin care S.C. Excella Real Grup S.R.L. vindea aparent combustibil lichid, furnizand documentele necesare pentru inregistrarea in contabilitate a acestor operatiuni.
S.C. Cibin Distribution S.R.L. si S.C. Agroline Expres S.R.L. (controlate in fapt de Chirvasitu Dumitru), impreuna cu alte societati fantoma controlate in fapt de Preda Dumitru Emilian si Juganaru Andrei Florin, au ajutat la ascunderea tranzactiilor prin care S.C. Excella Real Grup S.R.L. vindea motorina catre S.C. Benz Oil S.R.L. si S.C. Ana Oil S.R.L., furnizand documentele necesare pentru a crea aparenta ca exista alti furnizori ai carburantului.
S.C. Benz Oil S.R.L. si S.C. Ana Oil S.R.L. au achizitionat de la S.C. Excella Real Grup S.R.L. motorina pentru care nu se platisera taxe si au transferat catre furnizori sumele obtinute, contribuind in acest mod la obtinerea beneficiilor.
S.C. Rad Trans Concept S.R.L. si S.C. Crivas Logistic S.R.L. (controlate in fapt de Juganaru Andrei Florin si de Preda Dumitru Emilian) au realizat transporturile de motorina direct de la terminalele de import pana la beneficiarii finali in baza unor documente de provenienta fictive, contribuind in acest mod la ascunderea operatiunilor dintre S.C. Excella Real Grup S.R.L. si distribuitorii S.C. Benz Oil S.R.L. si S.C. Ana Oil S.R.L. Totodata, au furnizat documentele necesare pentru ca S.C. Excella Real Grup S.R.L. sa poata inregistra in contabilitate servicii fictive de transport corespunzatoare achizitiilor fictive de titei.
S.C. Delta Oil Logistic S.R.L. (controlata de Ionescu Lucian Florin) si S.C. Energrom Supply Service S.R.L. (controlata de Juganaru Andrei Florin) au contribuit la obtinerea produsului infractional de catre autorii evaziunii fiscale, prin realizarea de operatiuni bancare cu justificari fictive.
S-a dispus disjungerea cauzei si formarea unul alt dosar penal, in vederea continuarii cercetarilor cu privire la alte persoane fizice si juridice, intre care si Marta Codrut Alexandru, fost sef de cabinet al fostului presedinte ANAF, pentru complicitate la evaziune fiscala si constituirea unui grup infractional organizat. Fata Marta Codrut Alexandru s-a dispus arestarea preventiva in lipsa.
In cauza s-a dispus mentinerea masurilor asiguratorii instituite in cauza, asupra bunurilor mobile si imobile ale inculpatilor trimisi in judecata, pana la concurenta sumei de 242,642,205.44 lei, in vederea recuperarii pagubei produsa bugetului de stat prin infractiunile deduse judecatii.
Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Bucuresti.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

nemes diana guliu george chirvasitu dumitru buliga mihai
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2021 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1348 (s) | 33 queries | Mysql time :0.025546 (s)